RSS Feed

Megnyílt Izrael tiszteletbeli konzulátusa Debrecenben

mti - 2018. 05. 15. 18:36:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Példaértékűnek nevezte Izrael és Magyarország kapcsolatát a debreceni tiszteletbeli konzuli képviselet keddi megnyitásán Jószéf Amrani, Izrael állam budapesti nagykövete.

A vezető diplomata méltatta a két ország együttműködését a kultúra, a tudomány, az oktatás és a gazdaság területén, és azt mondta, elhivatottak a kapcsolatok további erősítésében.
    Fontosnak nevezte, hogy immár Magyarország második legnagyobb városában is jelen lesznek a tiszteletbeli konzulátussal.
    Jószéf Amrani utalva az Izrael állam megalakulásának 70. évfordulója alkalmából kedd délelőtt rendezett debreceni tudományos konferenciára, azt mondta, nagyon fontos pillanatban történt a konzulátus megnyitása.
    A diplomatáknak hidakat kell építeni - mondta a nagykövet, amikor köszöntötte Hunyadi Lászlót, a debreceni Egyetem professzorát, Izrael állam debreceni tiszteletbeli konzulját. 
    Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere kiemelte: több mint 300 izraeli diák tanul a Debreceni Egyetemen, és a múlt évben indított Debrecen-Tel-Aviv menetrend szerinti repülőjárattal megháromszorozódott az Izraelből Debrecenbe látogató turisták száma, akiknek adott esetben ugyancsak nagy segítséget jelenthet a most megnyílt tiszteletbeli konzulátus.
    Hozzátette: a finn és az ukrán után az izraeli a harmadik tiszteletbeli konzulátus Debrecenben, számukat a jövőben bővíteni szeretnék, akár diplomáciai negyedet is kialakítanának Debrecenben.
    Suha György, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) miniszteri biztosa közölte: Hunyadi László professzor a 63. Magyarországon működő tiszteletbeli konzul.
    A magyar kormány és a KKM álláspontját tolmácsolva fontosnak nevezte, hogy Debrecen már a harmadik konzuli képviseletnek ad otthont. Suha György a külügyi stratégia részének nevezte a konzuli nyitást, és reményét fejezte ki, hogy több misszió is nyílik Debrecenben.
    

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ