RSS Feed

Lázár blokkolta, most megnyílhat

hvg.hu - 2018. 05. 15. 17:29:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lázár blokkolta, most megnyílhat

Rövidesen megnyílhat a több mint három éve elkészült, de azóta üresen álló Sorsok Háza - tudta meg kormányközeli forrásokból a hvg.hu.Lázár János elveszítette a Miniszterelnökség irányítását, és visszavonult választókörzetébe, Hódmezővásárhelyre, támogatása nélkül pedig valószínűleg a Mazsihisz sem tudja megakadályozni a múzeum megnyitását.

A józsefvárosi pályaudvaron kialakított, 7,5 milliárd forintért létrehozott múzeum a holokauszt áldozatainak és az embermentőknek állít emléket. Ám többen, köztük a Mazsihisz is aggódott amiatt, hogy Schmidt Mária irányításával a magyar hatóságok felelősségét mentegető kiállítás jön létre, a tanácsadó testületből pedig kiváltak nemzetközi tekintélyű szervezetek. A kiállítás tervét mostanáig nem mutatták be.

Lázár János, korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter 2015-ben a Mazsihisz tiltakozására állíttatta le a beruházást, és közölte, hogy a Sorsok Háza akkor fog megvalósulni, amikor annak tartalmát a magyarországi zsidó közösségek támogatni tudják. Schmidt és Lázár ezután egymást okolták a patthelyzet miatt.Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ