RSS Feed

Az FTC nem bírt a Vasassal

NS - 2018. 05. 13. 12:35:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az FTC nem bírt a Vasassal

A bajnoki címre hajtó Ferencváros hazai pályán nem bírt (1:1) a kiesés ellen hadakozó Vasassal, a mérkőzésen egy-egy hajrábeli gól esett, s a Haladást legyőző Videoton így az élre állt a labdarúgó NB I 30. fordulójában.

Az első húsz percben alig-alig volt a Vasasnál a labda, Nagy Dominik és társai nem hagyták levegőhöz jutni a vendégek védelmét. Az első félidőben legalább hat ígéretes gólszerzési lehetőségük volt, csakhogy az angyalföldieknél mindig volt valaki, aki nem szerette volna, ha gólt kap csapata – a kapus, Nagy Gergely háromszor is góltól mentette meg együttesét. Böde Dániel fejesénél többen már a magasba ugrottak a stadionban, néhányan gólt kiáltottak, ám a jó felépítésű játékos nagyszerű mozdulattal tolta ki az alsó sarokba tartó labdát.
A Ferencváros támadott, uralta a találkozót, ám az első félidő hajrájában a Vasasnak is volt két nagy gólszerzési lehetősége, így kis híján megtréfálta a hazaiakat. Próbálkozott a Fradi, a két szélső, Varga Roland és Amadou Moutari helyet is cserélt, de hiába a hajtás, gólt nem sikerült szerezniük az első negyvenöt percben.
A Vasas három belső védővel lezárta a területeket, és mivel a két szélső is visszazárt, sőt a középpályáról hárman-négyen is közvetlenül a védősor előtt tömörültek, nem volt könnyű dolga a Ferencvárosnak. A második félidőben is mezőnyfölényben futballozott a hazai csapat, de valami hiányzott a futballjából. Túlságosan statikussá vált a játék, a védekezésre összpontosító kilenc-tíz Vasas-futballista között keveset mozogtak, egyre több lett a pontatlan passz, és a távoli lövésekben sem volt erő, elképzelés.
És az, hogy elkezdett fogyni a hátralévő idő, elkezdte zavarni a hazai futballistákat.
Pedig a csapatnak mindenképpen győznie kellett, hiszen a vetélytárs Videoton szombat délután magabiztosan győzte le hazai pályán 3–0-ra a Haladást, márpedig a döntetlennel a Ferencváros visszacsúszott volna a második helyre. Nemcsak a lelátón lett egyre idegesebb a hangulat, érezhető volt, hogy a pályán is egyre feszültebbé váltak a futballisták. Egy-egy hibánál heves kézmozdulatokkal kezdtek egymás irányába mutogatni, és írhatjuk, a szerencse sem állt a zöld-fehérek mellett, Joseph Paintsil remek egyéni alakítás lezárásaként a kapufát találta el. A szurkolók – és a kispadnál Thomas Doll – nem hitt a szemének, amikor aztán jött Miha Blazic, és befejelte a gólt, amelyről mindenki azt gondolta, hogy győztes (1–0).
De nem az lett!
Hiába szerzett gólt a szlovén védő a 89. percben, a Vasas a lefújás előtti pillanatokban Egerszegi Tamás révén egyenlített, néhány elkeseredett ferencvárosi szurkoló a fejét fogta, a játékosok a pályán síri csöndben néztek maguk elé, sőt volt, aki az öltöző felé ballagva elsírta magát. 1–1
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ