RSS Feed

Várkonyi - Micsoda nő

blikk, mix - 2018. 05. 12. 17:29:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Várkonyi - Micsoda nő

Párkapcsolati terápiákat tart Várkonyi Andrea (43). A csinos tévés eredeti szakmája belgyógyász, ám az utóbbi időben a pszichológia világával is közelebbről megismerkedett, és kollégájával, Gaál Viktorral (38) közösen immáron harmadik alkalommal tartottak közös előadást a párkapcsolatokról.

– Viktort régóta ismerem, már többször is hívtuk őt szakértőként a Micsoda Nők műsorába. Sokat beszélgettünk, majd elkezdtünk dolgozni párterápiás csoportokban. Olyan jól tudtuk együtt bemutatni a férfi-női oldalt, hogy úgy döntöttünk, elindítunk egy interaktív előadás-sorozatot – idézte fel a kezdeteket Várkonyi, aki magabiztosan állt ki a közönség elé, kifejtve a monogámiáról, a szexről és a bonobó majmokról való ismereteit.

Andrea kollégájával, Gaál Viktorral együtt tart előadásokat a párkapcsolatokról
A műsorvezetőnő a tudományos információk mellett felszabadultan csempészte bele előadásába a saját tapasztalatait, és elárulta azt is, bizony olykor nehéz a saját életében alkalmazni a pszicholó-giát.

– Szerintem egy nő sokszor sokkal jobban elviseli, ha egy megcsalásban csak szex volt, mint ha érzelmek is vannak a történetben. Bár alapvetően nem monogám lények vagyunk, a társadalmi normák felülírják az ösztöneinket. Valószínűleg én is tányért törnék otthon és ajtókat csapkodnék, ha megtudnám, hogy a párom, Gábor megcsalt – mondta Andrea, aki szerint fontos a kommunikáció.

– Nem tartom felnőttes viselkedésnek, ha egy félrelépés miatt azonnal borul minden, és egyből válni akar a megcsalt fél. Mindent meg lehet beszélni, és a legfontosabb egy párkapcsolatban a megfelelő kommunikáció, hogy időben felismerjük a problémát. Igyekszem ezt a saját életemben is alkalmazni, de sokszor nehéz kívülállóként kezelnem egy-egy helyzetet – mondta a műsorvezető.

– Nagyon nehéz otthon alkalmazni a pszichológiai tudást, és sem a lányomnál, Nórinál, sem pedig Gábornál nem mindig sikerül. Bizonyos dolgokat azonban hamarabb megértek, hogy miért reagál úgy a másik fél, és jobban tudom kezelni. Alapvetően otthon én vagyok a szigorúbb szülő, de ha meg is tiltok valamit, akkor megmagyarázom, hogy miért. Nehéz szigorú és következetes anyának lenni – vallotta be Várkonyi.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ