RSS Feed

Bujkál a náci nagymama

hvg.hu - 2018. 05. 12. 12:25:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bujkál a náci nagymama

A német hatóságok már keresik a világszerte "náci nagymamaként"ismertté vált Ursula Haverbecket, miután a holokauszttagadó idős asszony nem jelentkezett, hogy megkezdje börtönbüntetésének a letöltését.A 89 éves Haverbecket kétéves büntetésre ítélték, miután többször is azt állította, nem igaz az, hogy a náci rezsim milliószámra gyilkolta a zsidókat.

Haverbeck, akinek a múlt héten kellett volna börtönbe vonulnia, eddig annak ellenére nem került soha rács mögé, hogy korábban is elítélték már holokauszttagadás miatt.

A Deutsche Welle német hírportál szerint Haverbeck otthona a a Bielefeld közelében lévő Vlothóban van, s a jelek szerint az elítélt asszony napok óta nem tartózkodik otthon, az ajtó előtt ugyanis egyre nagyobb halomban állnak a postai küldemények. Haverbeck a per során sem vonta vissza állításait, azt ismételgette, hogy Auschwitz is egy hazugság volt, a lengyelországi tábor szerinte nem megsemmisítő láger volt, hanem csak egy munkatábor.


HAaerbeck és néhány éve elhunyt férje, Werner Georg Haverbeck – a náci párt egykori aktív tagja – alapította meg korábban a Collegium Humanum nevű jobboldali oktatási központot, amelyet végül 2008-ban betiltottak a német hatóságok. Ursula Haverbeck gyakran írt a Stimme des Reiches – a Birodalom hangja – című folyóiratba, s itt is többször megismételte holokauszttagadó mondatait. Németországban a holokauszttagadás gyűlöletbűncselekménynek minősül, s akár ötéves börtönnel is büntethető. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ