RSS Feed

11 újpesti legenda

mti - 2018. 05. 11. 17:08:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

11 újpesti legenda

Megjelent ifjabb Dunai Ede "11 újpesti legenda" című könyve.A kötet csütörtöki bemutatóján a szerző arról számolt be, hogy korábban számos történetet írt meg egy-egy újpesti ünnepre vagy évfordulóra, ennek nyomán jött az ötlet, hogy ezeket összegyűjtve könyv formájában is megjelenteti.

    "Átgondoltam, hogy milyen történetek érdeklik az olvasókat, milyen sztorik nyűgözhetik le őket" - mondta ifj. Dunai Ede, aki megemlítette, olimpiai ezüstérmes labdarúgó édesapja mindenben támogatta a mű megírásakor, többek között segített neki a történetek felidézésében. "Tudtam, hogy olyan történeteket fogok megírni, amelyekre minden lila-fehér drukker büszke lehet".
    Elmondása szerint mindegyik sztori közel áll a szívéhez, de a két legkedvesebb számára a Fekete Lászlóról, illetve Bene Ferencről szóló rész, és nekik ajánlotta a művet.
    "Egy-egy fejezet, szívbemarkoló és kedves történet bemutatja, milyen kedves emberek voltak ők" - fejtette ki.
    A szerző úgy fogalmazott, bár édesapjához hasonlóan az Újpestben futballozott, húszévesen úgy vélte, nem ott tart, ahol kellene, ezért sznúkerre váltott, amelyben országos és Közép-Európa bajnok lett, illetve 15 évig vezette a hazai ranglistát.
     Dunai Ede kitért rá, nemcsak az Újpest, hanem a magyar válogatott iránt érdeklődőknek is ajánlja művét.
    Jurácsik Mátyás, a klub egykori futballistája arra emlékezett vissza, hogy 19 esztendősen megkeresték a Bayern Münchentől, ám akkor azt válaszolta, ő az Újpesti Dózsában szeretne játszani, mert el se tudta képzelni, hogy máshol folytassa pályafutását. Hozzátette, később bevonták az útlevelét, ezért nem utazhatott Dél-Amerikába az együttessel, így három év múlva kényszerűségből elhagyta az országot, s Olaszországba ment.
    


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ