RSS Feed

2019: motortec automechanika

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 05. 09. 17:36:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

2019: motortec automechanika

A Spanyol Királyság fővárosában két évente megrendezésre kerülő gépjárműipari szakvásár, a motortec automechanika legközelebb jövő tavasszal tárja szélesre a kapuit. Addig is lássuk, hogy mely márkákért lelkesednek a dél-európai állam polgárai!?

Az NSZK és Franciaország mellett a Spanyol Királyság (Reino de España) járműipara is tekintélyes. A 46 millió lakosú dél-európai államban várhatóan 2018-ban is több, mint 1,3 millió új gépkocsit helyeznek üzembe. VI. Fülöp király napsütötte birodalmában a (hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon) Seat vezeti az eladási listákat. A vevők fele-fele döntött tavaly benzines, illetve dízel modell mellett. Az elektromos autók piaca egyelőre nem jelentős. A legkelendőbb típus hagyományosan a belföldön gyártott Seat Ibiza és a Leon. Az Opel Corsa bronzérmes volt tavaly, s 2018-ban is jól fogynak az alsóbb árszegmens típusai.

A 20 ezer euró alatti kategóriában keresettek a VW Polo-k is - a legkedveltebb SUV a Nissan Qashqai volt Spanyolországban. A toplista hatodik-hetedik helyén a Renault Clio és a Volkswagen Golf található. De népszerű márka a Dacia Sandero, valamint az Opel Astra és a Peugeot 208-as is. A Seat piaci részesedése 8 százalék körül van jelenleg a dél-európai monarchiában. A régió egyik legrangosabb szakmai vására, a motortec automechanika legközelebb 2019. március 13-án tárja szélesre a kapuit.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ