RSS Feed

Kabát Peti, a nyerő ember

Dalia László - 2018. 05. 09. 8:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kabát Peti, a nyerő ember

A magyar focistákról sok mindent összeírtak már, de visszasírják azokat az időket, amikor Végh Antal könyvében (Miért beteg a magyar futball) az egyik sztori arról szólt, hogy az egykori Vasas focistái hazafelé a vonatból a Picassótól kapott vázákkal dobálják meg a póznákat. Mostanság sokkal siralmasabb a helyzet, többek között már rég nem hívják a magyar klubcsapatokat nemzetközi tornákra.

Lehet, hogy Farkas Jancsi a Balatonban állva húzatta a nótáját a cigánnyal, de ő még tudott focizni. A minap olvastam, hogy Tolcsvay László, amikor még a Fonográfban játszott, az együttessel megnézte a Pink Floydot Bécsben. Utána ültek a szállodai szobában és azt mondták - Most kéne abbahagyni. Pedig a Fonográfot bárhol fel lehetett léptetni a világban, nem vallottak szégyent. S ezek után elgondoltam, hogy Böde, Pátkai vagy Eppel a tévében megnézi a Roma-Liverpool vagy a Real Madrid-Barcelona meccset, és sörbe fojtja a bánatát vagy kimegy a pályára gyakorolni? Mindegy is. A Videoton-FTC csúcsrangadó a bokarúgások és sárga lapok mérkőzése volt, s attól félek nem a bíró volt a leggyengébb láncszem, hiába próbálta két edző ráfogni az NB III-as színvonalat.

Kabát Peti, az egykori újpesti, a tipikus magyar focista. Nincs vele semmi baj, aranyos gyerek,  ő az, aki azért hagyta abba a focit, mert hívták egy dél-afrikai celeb-műsorba. Azóta se tűnt el a színről, sőt az egyik főszereplője az ATV-s Bochkor beszélgetősnek. Ő a műsor bolondja, akinek mindenki beszól, hülyére veszik, és azzal csúfolják, hogy fogalma sincs, mi az afrozodiákum és még ki sem tudja mondani. Kabát bárgyú mosollyal tűri, hogy Ábel Anita és Hajdú Steve rajta gyakorolja a humorát, néha már arra gyanakszom, hogy ez egy kiosztott szerep. Akárhogy is, ő kiváló alany erre, s bár gagyi a játék, ez lehetne akár egy sikeres szórakoztató műsor receptje is - Végy egy magyar focistát...

A magyar focira nincs gyógyír, eddig mindenkinek beletörött a bicskája és amikor új stadionok épülnek, emelik a gázsikat, s az összes környező országból ide járnak levezetni a fiúk, akkor sem lehet szabadulni a mocsártól. Ha idetéved egy német edző, azt is lehúzza. Doll mester mostanság leginkább a gyepre és a bírókra szokott hivatkozni, tehát beilleszkedett, csak néha meccs közben elfelejtkezik magáról és dühében fel-alá szaladgál, amikor a fiai lyukat rúgnak. Legszívesebben bemenne a pályára, hogy megmutassa, hogyan kell egy egyeneset rúgni. Azután a mérkőzés végére megnyugszik, megdicséri a fiait és hó elején felveszi a fizetését. Az ugyan kevesebb, mint a Bundesligában, de ezzel a focival ott csak két hónapig lehetne edző.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ