RSS Feed

Swing á la Django lemezbemutató koncert

MTI - 2018. 05. 07. 17:28:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Swing á la Django lemezbemutató koncert

Swing City címmel elkészítette első lemezét a Swing á la Django. A magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzon, a tangó és a dzsessz elemeiből táplálkozó együttes május 8-án a Budapest Jazz Clubban dupla koncerten enged betekintést különleges muzsikájába.

    A django szving stílus képviselője bemutatkozó stúdióanyagára kizárólag a tagok saját szerzeményeit szerkesztette. A 2006-ban alakult Swing á la Django dalai a legendás Django Reinhardt, a belga származású gipsy-jazz gitáros világát, a harmincas-negyvenes évek hangulatát idézik fel - áll a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
    Az együttesnek nincs hivatalos énekese, ezért több művészt is felkértek a lemezen és a május 8-i lemezbemutató koncerten a közreműködésre. Kozma Orsi a Szív Cityt énekli, Toldi Viktória és Csík László a Bolero című számban működik közre. Az albumon megtalálható a Liliom, amelyet a zenekar hegedűse és szövegírója, Gazda Bence énekel, Kökény Attila pedig a Bye-Bye című dalban hallható.
    A Swing á la Django társadalmi szerepet vállalva a Szív City applikáció zenei arca lett: ez egy virtuális közösség, amelynek önkéntes tagjai a hirtelen szívmegállás köztéri áldozatainak segítségére sietnek és a mentő megérkezése előtt hozzáfognak az újraélesztéséhez.
    A zenekar tagjai: Csurkulya József (cimbalom), Dani János (gitár), Gazda Bence (hegedű), Gera Gábor (harmonika), Lombos Pál (bőgő), Seres Vilmos (klarinét), Nagy Zsolt (dob). A BJC-ben vendégként színpadra lép Kozma Orsi, Toldi Viktória és Csík László.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ