RSS Feed

Klein Dávid befejezte az akklimatizációt

MTI - 2018. 05. 06. 19:12:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Klein Dávid befejezte az akklimatizációt

Klein Dávid befejezte az akklimatizációt a 6000 és 6400 méteren eltöltött éjszakákkal, és az alacsonyabban fekvő Tingriben várja a kedvező időjárású időablak megnyílását a csúcsmászáshoz - közölték vasárnap a szervezők az MTI-vel.

    A Kalifa Himalája Expedíció 2018 - Sisapangma a szervezők szerint a tervek szerint halad. Klein Dávid az akklimatizáció után olasz hegymászó társaival, Sebastiano Valentinivel és Mario Vielmóval úgynevezett "mély pihenőre" vonul vissza az 4350 méteren fekvő Tingribe. 
    A Sisapangma alaptáborába április 20-án még Klein Dáviddal együtt megérkező bolgár mászót, Boyan Petrovot vasárnap eltűntnek nyilvánították. A bolgár  április 29-én egyedül indult a Sisapangma 8027 méteres főcsúcsára. Május 3-án az alaptáborból még látni vélték távcsövön a mozgását, de azóta nem érkezett róla hír.
    Május 5-én, egy ukrán és három serpa mászó a 3-as táborban megtalálta Boyan félig nyitott sátrát, benne a hálózsákjával. Jelentésük nyomán Klein Dávid értesítette Petrov feleségét, és az illetékeseket is az eltűntté nyilvánításhoz.
    A Kalifa Himalája Expedíció 2018 - Sisapangma szóvivői szerint "Boyan Petrov az egyik legkiválóbb bolgár hegymászó, tíz nyolcezer méter feletti csúcsot mászott meg, mindet pótlólagos oxigén használata nélkül". Mint írták, Petrov idén a Sisapangma mellett más célokat is kitűzött maga elé, feltehetően ezért indult el a rossz időjárási feltételek ellenére is.
    Klein Dávid aggasztónak értékelte a helyzetet, de hangsúlyozta, hogy voltak már olyan esetek, mikor a mászók nagy késessel, más útvonalon leereszkedve érkeztek meg.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ