RSS Feed

Kéne egy ló!

Dalia László - 2018. 04. 25. 8:00:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kéne egy ló!

Az ellenzéki pártok politikai műhelyeiben már keményen dolgozni kéne, hogy megpróbálják virtuálisan kiterjeszteni azt a kis patkót a parlamentben. Már javában készülhetnének a parlamenten kivüli harcra, építkezzenek, mert soká lesz a következő választás, és hiába kopik az Orbán rendszer, a király nem fog magától visszavonulni, az utolsó leheletéig fog harcolni 2022-ben is.

Léteznek-e egyáltalán politikai műhelyek, vagy csak a kibeszélés működik, hogy amikor valaki nagyon feldühödik, akkor az amúgy az ellenzéket be sem engedő M1-en nyilatkozik, mint Kovács László? Nem is nagyon értettem, hogy az MSZP nagy öregje, aki egy sikeres párt elnöke volt, korábban egy baloldali kormány külügyminisztere, miért ott mondta el letaglózó kritikáját, amelyból persze úgy idéztek, hogy rendesen kiforgatták. Nyilván sok sérelem érte Kovácsot, túl azon is, hogy nem hallgatták rá a párt fiataljai, akik, mint láttuk, még nem nagyon boldogulnak a nagypolitkában, bár azt hiszik, többet tudnak az öregeknél. Azért kár ezért a Kovács nyilatkozatért. Mindenesetre az MSZP a 2010-es bődületes vereség óta nem készített egy rendes számvetést, s ha valaki nem számol el a múltjával, akkor nem tud lapozni, a szamárfülek visszaköszönnek.

Sokkal bölcsebb volt Mécs Imre, aki a minap a Klubrádióban számolt el a vereségével, s azzal kezdte, hogy kár volna az LMP-t hibáztatni, mert ugyan talán nyerhetett volna, bár ezt sem tartja biztosnak, mert így is sokan átszavazták onnan és a Jobbiktól is. Tehát a budapesti választók ezúttal is bölcsebbnek bizonyultak a pártoknál. Mécs szerint nem is volt várható  az LMP visszalépése, hiszen a vezetői ki nem állhatják a baloldali pártokat és gondolkodásban közelebb vannak a Jobbikhoz és a Fideszhez is. Ugyanakkor az MSZP és a DK együtt sem szereztek annyi szavazatot, mint négy éve. Van tehát min elgondolkodni, s lenne itt munka.

Lehet, hogy hiába várjuk az egyébként sem acélos ellenzéki pártoktól, hogy valamit kotyvasztanak, de azért nem mindeki adta fel. Lengyel László legutóbb nemcsak helyzetjelentést, vizállást közölt, hanm javallott is, hogy a budapesti csírából, ahol az ellenzék az úr, ki kell bomlania a jövőnek. A közíró szerint össze kell fogni azonnal, és többek között egy ideiglenes budapesti köztársasági elnököt kell találni, aki egyúttal főpolgármesterjelölt is lenne, s erre Tóth József, a XIII. kerületi polgármester a legalkamasabb. Ez egy ötlet a jövőre, s közel és távol sincs hasonló, tehát fölöttébb megfontolandó. Lengyel szerint, ha minden tagod fáj, mert levetett a ló, akkor is rögtön vissza kell rá ülnöd. Unokája szerint "nincs ló". Mintha a hitevesztett ellenzéket, a síránkozó értelmiséget hallanánk, de Lengyel nem az. "Majd lesz", mondja.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ