RSS Feed

A listázó

Dalia László - 2018. 04. 21. 8:00:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A listázó

Lánczi Tamás, a Figyelő főszerkesztője, de fogalma sincs az újságírásról, ha komolyan azt hiszi, hogy a listázás egy sajtó műfaj. Amúgy Lánci egy kiköpött polihisztor, hiszen sok mindenhez köze van, s bőven jut neki a Fidesz kormányzat áldásaiból és úgy tűnik, semmi sem drága, hogy a csapatban maradjon.

Lánczi sosem volt újságíró, tehát nem is nagyon róhatjuk fel, hogy hülyeségeket beszél, amikor azt mondja, hogy „Ez az amit újságírásnak nevezünk, bátran hozzányúlni egy kemény témához”. Lánczi szerint ezt mások is megtették, Magyar Bálint leírta az ő nevét, csak mert  egy több milliárdos kormányzati üzlet haszonélvezője lett. Persze, ha megkérdezném, hogy ugyanarról beszélünk-e, biztos leadna egy hasbeszélő produkciót, mert amúgy Lánczi jó képességű figura, aki tökélyre vitte a cinizmust. Úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne a kormányhoz, s nem készült volna civil törvény, amelynek elfogadása az új parlament első dicső tette lehet. 

Mert hát, ki is Lánczi Tamás? Az egyik portál imigyen foglalta össze:a Századvég vezető elemzője, Habony Árpád jobbkeze, londoni tanácsadó cégének igazgatója, az évi több milliárd forintos profitot garantáló BAT Pécsi Dohánygyár Kft. dohány-nagykereskedő FB-elnök, az orbánizmus egyik leglelkesebb híve..."

Akárhogy is csűrjük, Magyar Bálint nem listázott, csak megállapította, a Fidesz holdudvara, hogyan gazdagodik. Ellenben olvastunk már listákat másutt is, de ez aligha válik a Figyelő és Lánczi főszerkesztő úr dicsőségére, hiszen azokat be sem lehet perelni, az USA-ban van a szerverük és persze aláírások sincsenek, tehát az aljadék cikkeket a szerzők nem vállalják, mert akkor perelni is lehetne őket. Nos, az épp annyira ÚJSÁGÍRÁS, ahogy a Figyelő listája. Azért abban a műsorban, ahol Lánczi össze-vissza beszélt, megkérdeztem volna, hogyan érezne, ha 2022 után őt is feltennék egy listára, mint egy ex-kormány kiszolgálóját, talpnyalóját és azt több lap közölné. Márpedig ez tény lenne és nem kitaláció, mint professzorokat kinevezni Soros bérenceknek. Arról már nem is írnék, hogy halottakat is felsoroltak, tehát nagyon alapos nyomozó munka előzte meg a listázást. Ez az újságírás, Lánci úr?

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ