RSS Feed

Vegyesen értékelik a belügyminiszter lemondását

mti - 2018. 04. 17. 12:52:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vegyes véleményeket fogalmaztak meg a keddi pozsonyi lapok Tomás Drucker belügyminiszter előző napi lemondásáról, egyesek jó lépésnek, mások feladásnak, abszurdumnak vagy gyávaságnak értékelték a döntését.

    Tomás Drucker a belügyminiszteri posztról történt távozásával a legjobbat tette, amit tehetett, de nem lesz könnyű olyan embert találni a helyére, aki elvállalja a tárca vezetését - vélekedett a pozsonyi Hospodárské Noviny (HN) gazdasági-közéleti lap keddi cikkében megszólított politológus, Tomás Koziak. Hozzátette: válságmenedzsert kell majd találni Drucker helyére, aki a kormányátalakításkor először nem is akarta elfogadni a felkínált belügyi tárca vezetését. Úgy fogalmazott, hogy Drucker "malomkövek közé szorult", mert egyidejűleg kellett volna megfelelnie pártjának, a Robert Fico vezette Irány - Szociáldemokráciának a tárca vezetéséről alkotott elképzeléseinek és a közvélemény egy része elvárásainak is. 
    Drucker a közvélemény megnyugtatását tartotta a feladatának, de elismerte, hogy erre nem képes - írta a belügyminiszter távozásáról "Bedobott törülköző" című cikkében a Pravda, amely szerint elképzelhető, hogy Drucker nem csak a tárca éléről, hanem a politikából is távozni fog. A baloldali pozsonyi lap által megszólaltatott egyik elemző úgy vélekedett: Drucker egyszerűen elébe ment annak, hogy belátható időn belül valószínűleg az ő lemondását kezdték volna követelni.
    Az év legabszurdabb politikai történésének nevezte Drucker lemondását a liberális Sme, amely szerint a miniszter távozása egy újabb szög a legerősebb kormánypárt koporsójába. A lap egy másik cikkében gyávának, szemtelennek és veszélyesnek minősíti Drucker lemondását, amellyel a miniszter a cikk írója szerint kinevette azokat, akik még hittek abban, hogy az új összetételű kormány mégiscsak hoz majd új politikai kultúrát magával.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ