RSS Feed

Életműdíjjal tüntetik ki Bécsben Mészáros Mártát

mti - 2018. 04. 14. 17:00:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Életműdíjjal tüntetik ki Bécsben Mészáros Mártát

Mészáros Mártát (képünkön) életműdíjjal tüntetik ki Bécsben, a pénteken kezdődő Let's CEE Filmfesztiválon. A filmfesztiválon levetítik Mészáros Márta legutóbbi, Aurora Borealis - Északi fény című filmjét is. A Let's CEE Filmfesztivál idén külön programot is szentel a magyar filmnek: a Best of Hungary szekcióban Mészáros Márta filmje mellett például Szász János A hentes, a kurva és a félszemű alkotását is bemutatják.

Az osztrák seregszemle díszvendége lesz Mészáros Márta, akinek hat évtizedes és világszerte méltatott munkássága előtt életműdíjjal tisztelegnek. A rendező április 16-án A filmkészítés művészete címmel mesterkurzust is tart, amelynek keretében élményeiről, tapasztalatairól és munkamódszeréről mesél az érdeklődőknek - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.
    A filmfesztiválon levetítik Mészáros Márta legutóbbi, Aurora Borealis - Északi fény című filmjét is.
    A Let's CEE Filmfesztivál idén külön programot is szentel a magyar filmnek: a Best of Hungary szekcióban Mészáros Márta filmje mellett Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című rendezése és Antal Nimród A Viszkis című filmje is műsoron lesz. 
    Kostyál Márk Kojot című alkotása az ígéretes elsőfilmeseket felvonultató Promising Debuts című válogatásban versenyez, a rövidfilmesek között pedig Baranyi Benő Gábor Bújócska és Dudás Balázs Welcome című filmjei indulnak. A dokumentumfilmek mezőnyében Simonyi Balázs kiemelkedő sikerű Ultra című alkotása mérkőzik meg a győzelemért. 
    Versenyen kívül szerepel a programban Fabricius Gábor Dialógus című rövidfilmje és a magyar koprodukcióban készült Megszállás 1968 című dokumentumfilm is, amelynek magyar epizódját Dombrovszky Linda rendezte.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ