RSS Feed

Nyílt nap az Óbudai buszgarázsban

BKV Zrt. - 2018. 04. 14. 8:00:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nyílt nap az Óbudai buszgarázsban

A BKV fennállásának 50. évfordulóját egész éves programsorozattal ünnepli. Az eseménysorozat újabb állomása Óbuda, ahol április 14-én, szombaton nyílt napon várjuk a fővárosi autóbuszközlekedés iránt érdeklődőket.

A Budapesti Közlekedési Vállalat, majd BKV Zrt. 1968. január 1-jén jött létre több közlekedési társaság összeolvadásával. Fél évszázados történelmünk alatt a város közlekedése számos változáson, jelentős fejlődésen ment keresztül. Erről tanúskodnak a Társaságunknál immár tradíciónak tekinthető nyílt napok is, amelyeknek keretein belül Utasainknak időről-időre bemutatjuk járműparkunkat, járműtelephelyeink életét. Ezen a remélhetőleg szép, tavaszi hétvégén Óbudára kalauzoljuk el az érdeklődőket. A rendezvényen napjaink járművei mellett régebbi típusok is megszemlélhetők lesznek, érzékeltetve az elmúlt 50 évben lezajlott műszaki fejlődést. 
A résztvevőket a nyílt napon Hűvösvölgy Gyermekvasúttól egy nosztalgia IK 415-ös autóbusz térítésmentesen szállítja a rendezvény helyszínére és vissza, az alábbi mentrend szerint:
 
Ízelítő a nap programjaiból:
repülőgép szimulátor
lőgyakorlat lőbuszban
autóbusz tesztvezetés (regisztrációhoz kötött)
motorozási lehetőség veterán oldalkocsissal
utazás a helyszínen veterán autóbuszokkal
műhely-, és telephely-látogatás gyalogosan (regisztrációval)
budapesti közszolgáltató cégek bemutatkozása járművekkel
veteránjármű-gyűjtő egyesületek bemutatkozása
reptéri veteránjármű-flotta bemutatkozása
autóbusz történeti kiállítások, vasútmodell kiállítás
ajándéktárgy vásárlási lehetőség
meleg étel vásárlási lehetőség
gyermekvasutas-toborzás (közvetlen nosztalgia járattal Hűvösvölgybe)
Regisztráció műhely- és telephely-látogatásra
Regisztráció autóbuszos tesztvezetésre
Helyszín:
Óbudai autóbuszgarázs, III. kerület Pomázi út 15.
Időpont:
2018. április 14., szombat 10-16 óra között.
Megközelítés:
A fent említett különjárattal, valamint a 118-as, 160-as, 218-as autóbuszokkal, amelyeknek menetrendje a BKK honlapján található.
 
Az óbudai buszgarázs csaknem Társaságunk fennállása óta működik, két év híján szintén fél évszázados múltra tekinthet vissza. Autóbusz járműparkunkban ez alatt a hosszú idő alatt teljesen új típusok jelentek meg. Az évtizedekig egyeduralkodó hazai gyártású Ikarus autóbuszok mellett egyre jellemzőbbek lettek a Volvo, a Van Hool, és a Mercedes különböző típusai. A régi járművek egy-egy darabja eközben nosztalgia járműként üzemel tovább, velük az utazóközönség már csak az ilyen jeles napokon találkozhat. Az új és régi típusokkal közelebbről is megismerkedhetünk az egész napos rendezvényen, ahol a gyermekes családok, és a fanatikus közlekedésbarátok is találhatnak maguknak érdekes programokat.
Az Óbudai autóbuszgarázs nyílt napja minden korosztály számára kellemes szórakozást, tartalmas kikapcsolódást ígér. Várunk minden érdeklődőt ingyenes nyílt napunkon! A programváltozás jogát fenntartjuk.
 

Fotó: fovarosiblog.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ