RSS Feed

Golf, Passat és a többiek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 04. 13. 8:54:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Golf, Passat és a többiek

Az EU tagállamok közül a jóléti NSZK-ban gurul a legtöbb jármű. 2018-ban is már közel egy millió új autót helyeztek üzembe a polgárok/cégek. Továbbra is a Volkswagen Golf, a Passat és a Tiguan a sztár Angela Merkel birodalmában.

Az EU legnépesebb tagállamában tavaly közel 229 ezer új Volkswagen Golfot helyeztek üzembe. Szép hagyomány Németországban, hogy a hazai márkákat kedvelik az autósok: 2017-ben az ezüst érmet is egy VW nyerte, a tágasabb Passat. A múlt évben dobogós lett még az NSZK-ban a Volkswagen Tiguan bő 71 ezer darab értékesített modellel. Az import kocsikért nem igen rajongó németek tavalyi toplistáján az előkelő negyedik helyet a C-osztálybeli Merci szerezte meg a VW Polo előtt. 

A vadonatúj négykerekűre átlag 10 millió forintnyi eurót áldozó germánok toplistáján az Audi A4-es lett a hatodik. 2017-ben a Skoda Octavia volt a legkeresettebb import típus: céges "rabszolgaként" is népszerű a Volkswagennel rokon cseh márka. Alig kevesebb fogyott az Opel Astrákból és VW Touranból. A tizedik placcon a - több, mint félszázezer eladással - Corsa végzett az elmúlt esztendőben. A fenti verdák (a dízelek kivételével) 2018-ban is keresettek Németországban, s persze szerte az öreg kontinensen.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ