RSS Feed

New York-i záróra

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 04. 12. 16:52:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

New York-i záróra

Április 8-án este befejeződött az USA keleti partjának egyik legizgalmasabb gépjármű seregszemléje. Az International Auto Show házigazdája ezúttal is New York volt, ahol 1900 óta rendeznek ilyen mustrákat. A belföldi típusok mellett az európai és az ázsiai újdonságok játszották a főszerepet.

A zsurnaliszták számára már március 28-án startolt a New York International Auto Show, melynek nagy kérdése volt, hogy van-e jövője a hagyományos, benzines és dízel modelleknek? (A válasz halk „igen”.) Avagy a hibrid, elektromos, netán gázüzemű típusok aratnak majd diadalt a következő évtizedekben? A környezetvédők már régen kongatják a vészharangot a klímaváltozás negatív hatásai miatt, így az amerikai, európai és ázsiai járműipar sem tétovázhat sokáig. A következő évtizedekben fokozatosan át kell térni a korszerű, természetbarát - kímélő? - erőforrásokra!

A Bugatti stand lapos sportkocsijai még sok rokonvonást mutattak a 20. század benzinzabáló országúti rakétáival. Ám a Porsche 2018-ban már előrukkolt New Yorkban néhány kevésbé kártékony kupéval, kabrióval, SUV-val. Az Alfa Romeo újdonságai is az USA meghódítására készülnek. A tengerentúli shown az Aston Martin DB 9/11/Rapide szériája sem a cammogó nyugdíjasokat célozta meg e tavasszal. A Bentley standja is kecsegtetett több - száz ezer dollár feletti - luxus verdával és a VW-k, BMW-k, Audik, Mercik is népszerűek Amerikában.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ