RSS Feed

Hyundai – orosz divat

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 04. 08. 13:48:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hyundai – orosz divat

Míg a német nyelvterületen a Volkswagenek fogynak 2018-ban is leginkább, addig a Föld legnagyobb területű államának polgárai a koreai és belföldi modellekért hevülnek elsősorban. Természetesen a nyugati autógyárak számára sem lehet közömbös, hogy mely' típusokat kedvelik - hajlandók megfizetni - az orosz vásárlók?

Miközben az örökifjú „főnök”, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin a márciusi elnökválasztásra készülve jobbára nagy tengelytávú, páncélozott Mercedes limuzinokkal suhan, addig a legjobb bizniszt a Hyundai kereskedők csinálják orosz földön. A minap a Solaris volt a bajnok! A koreai modellből évente úgy 90-100 ezer példányt értékesítettek a hatalmas birodalomban, s idén is kelendők lehetnek. Hazafias ügy, hogy a Lada Grantákból sem sokkal kevesebb fogyott tavaly. A bronzérmet a Kia Rio érdemelte ki. Ott van az aktuális toplistán a csinos Lada Vesta és a VW Polo is. Az egyre tágasabb német „kisautó” friss nemzedéke 2018-ban is sikerre számíthat az eurázsiai vadregényes tájakon. 

A múlt esztendőkben sok tízezer darab Dacia Dustert is piacra dobtak Oroszországban, ahol a hetedik legkedveltebb márka szintén egy SUV, a Toyota RAV4. Terepjárós vonásokat ötvöz kombi erényekkel a Chevrolet Niva, melyről sokan még nem is hallottunk. Ugyancsak négyajtós a Renault Logan, mely az 5 millió forint alatti verdák vásárlóit célozza meg. A Lada Largus szintén nem tagadhatja le a „dácsiás” rokonságot.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ