RSS Feed

Az Oláh Gipsy Beats a fedélzeten

mti - 2018. 04. 10. 8:00:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az Oláh Gipsy Beats a fedélzeten

A különleges zenei supergroup, az Oláh Gipsy Beats ad ingyenes koncertet április 8-án vasárnap a fővárosi A38 hajón, a roma világnap alkalmából.

A formációban a legkiválóbb hazai roma zenekarok képviselői szerepelnek egyszerre együtt, egy színpadon. A Romano Drom, a Szilvási Gipsy Folk Band, az Ando Drom, a Ternipe a műfaj világszerte kedvelt zenekarai - szerepel a szervező által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
    Az Oláh Gipsy Beats projektet Kovács Antal, a Romano Drom vezetője 2008-ban Olah Gipsy Allstars név alatt indította, akkor a három legismertebb hazai cigányzenekar vezetője csatlakozott a Romano Dromhoz. Mostani nevét 2011-től viseli a zenekar, változatlan felállásban.
    A tizenkét zenész és táncos által alkotott csapat közös koncertje a valóra vált álmokat, a barátság és az oláhcigány muzsika együttes varázsát nyújtja. A repertoár a négy zenekar slágereiből és az oláh cigányzenei kultúra alapjait képező hagyományos dalokból áll.
    A műsorban hallható dalokat Kovács Antal hangszerelte közös hangzássá, így ez a formáció a világhírű Romano Drom kibővített projektjének is tekinthető. A hét énekes közös megszólalása, illetve a rézfúvósok, a basszus és az erőteljes ritmusok mai modern fúziója egyedi hangzást ad a produkciónak. Az előadást a tüzes, improvizatív táncosok és a háttérben látható 20. század közepi és mai roma életképek színesítik.
    Az Oláh Gipsy Beats előzenekaraként a Le Rom együttes lép színpadra. Az Oláh Gipsy Beats tagjai: Kovács Antal - szólógitár, ének (Romano Drom); Lakatos Béla - kanna, ének (Ternipe); Dobi Matild - ének (Ando Drom); Farkas István - mandolin, ének (Ternipe); Szilvási István - kanál, ének (Szilvási Gipsy Folk Band); Tintér Gabriella - ének; Szitai Mária - ének, tánc; Balogh József - gitár, ének (Romano Drom), Kovács Máté - kanna, perka, dob (Romano Drom).
    Az ENSZ az 1971-ben tartott első roma világkongresszus tiszteletére nyilvánította április 8-at a roma kultúra világnapjává.


Fotó: romanodrom.eu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ