RSS Feed

Bojan Vuletic is jön a Titanicra

mti - 2018. 04. 06. 9:41:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bojan Vuletic is jön a Titanicra

Budapestre érkezik a Bojan Vuletic rendezte Rekviem J. asszonyért főszereplőnője, Mirjana Karanovic, az egyik leghíresebb szerb színésznő, akivel a nézők április 5-én és 7-én találkozhatnak az Ódry Színpadon a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon - mondta el Horváth György fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

    A színésznőnek a Emir Kusturica A papa szolgálati útra ment című filmje hozta meg a világsikert, de a magyar közönség Jasmila Zbanic Szerelmem, Szarajevó című Arany Medve-díjas filmjéből is ismerheti - tette hozzá.
    Az igazgató emellett méltatta Bogdán Árpád Genezis című alkotását, mint fogalmazott, "a film hatása alól sokáig nem tudtam kivonni magam, rendkívül mélyen és érzelmesen megragadott".
    A magyar közönség a fesztiválon láthatta először a Genezist, amelyet az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be nagy sikerrel - fűzte hozzá. A film - amelyet április 12-től vetítenek a magyar mozikban - történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját.
    Bogdán Árpád három nézőpontból és három különböző stílusban mutatja be a történetet, ez már önmagában is hatalmas feladat, amelyet erős technikai bravúrokkal oldott meg - fogalmazott Horváth György.     
    A fesztiválon hét helyszínen 47 filmet vetítenek április 4. és 13. között Budapesten. A versenyszekcióban kilenc alkotás verseng a rendezvény Hullámtörők-díjáért.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ