RSS Feed

A Rackajam kapta a Kék Szikra díjat

Váradi Ildikó - 2018. 04. 06. 13:00:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Rackajam kapta a Kék Szikra díjat

A MOZAIK Egyesület és a Kockacsoki Nonprofit Kft. idén harmadik alkalommal adta át a Kék Szikra díjat az Autizmus világnapja alkalmából. Az autizmus ügyéért végzett több éves odaadó munkájukért idén a díjat a Ferenczi György vezette Rackajam együttes tagjai vehették át.

Dénes Ákos a KockaCsoki csokoládémanufaktúra társ-tulajdonosa elmondta, hogy az Autizmus Világnapja alkalmat ad arra is, hogy egy kicsit megálljunk és egy kicsit másképp ünnepeljünk.
Már eddig is nagyon sok segítséget kaptunk ismert emberektől, ezért úgy gondoltuk, hogy most kivételesen nem kérnénk, hanem mi szeretnénk köszönetet mondani.

Az idei díjazott a Ferenczi György által vezetett Rackajam. Ők azért kapták a díjat, mert évek óta jótékonysági koncerttel segítik a Mozaik Egyesületet és az egyesületen keresztül az autista gyermekeket nevelő családokat.

Magát a díjat mindig olyan emberek kapják, akik nem érintettek autizmusban, nincs autista gyerekük, nem dolgoznak autista emberekkel.
Ezt azért tartjuk fontosnak – tette hozzá Kapitány Imola a Mozaik Egyesület elnöke – mert a szülők és szakemberek nagyon jól látják és értik az autizmussal kapcsolatos nehézségeket, érdekességeket, értékeket, viszont a többségi társadalom még mindig nem rendelkezik jó és helyes információkkal az autizmusról, és a díjazottak mindig nagyon sokat dolgoznak azért, hogy ez változzon, hogy ez másképp legyen.

Ferenczi György csokoládékészítés közben beszélt a díjról is: Mi nagyon boldogok vagyunk, hogy a színpadon lehetünk, zenélhetünk, hogy járhatjuk a világot, ez akkora nagy áldás, hogy mi szeretnénk visszaadni ebből. Mi örülünk, hogy segíthetünk, hogy adhatunk. És a díj pedig egyike azoknak, amely igazán jelentős számomra.

A díjat Szilágyi Erzsébet elismert szobrász készítette. „Nagyon örülök, hogy egy ilyen nemes ügy mellé állva elkészíthettem a Kék Szikra Díjat. A tervezés során az volt a célom, hogy az esztétikai élményen túl ábrázoljam annak szellemiségét is.” 

 


Háttéranyag

A Kockacsoki Nonprofit Kft. hazánk első autizmusbarát csokoládéműhelye, melynek célja a munkaerőpiacon egyik leghátrányosabb helyzetű csoportba tartozó autista emberek foglalkoztatásának elősegítése, életminőségük javítása. A csokoládé manufaktúrában komplex foglalkoztatási programot valósítanak meg. Az autista fiatalok önálló életvitelre felkészítő tanfolyamon, munkatapasztalat szerzési lehetőséget nyújtó gyakornoki programban, pályaorientációs foglalkozásokan és tartós foglalkoztatásban vehetnek részt. 


Fotó: Mozaik
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ