RSS Feed

Pornó a DESZKA Fesztiválon

Vajland Judit - 2018. 04. 05. 13:00:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pornó a DESZKA Fesztiválon

A Nyílt Fórum Félmaratonnal, születőben lévő színházi szövegek részleteinek felolvasásával kezdődik április 6-án, pénteken 14 órakor a XII. DESZKA Fesztivál a debreceni Ady parkban.

A Nyílt Fórum - a Színházi Dramaturgok Céhének szervezésében -  nyolc, most készülő drámát mutat be a szerzők és szakmai mentoraik segítségével a kilenc nappig tartó DESZKÁ-n. A kortárs magyar drámák idei seregszegszemléje huszonöt előadást lát vendégül. A nyitóelőadás - a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának előadása - Kemping címmel a fesztivál díszvendége, Háy János művei alapján készült. 

A válogatók ebben az évadban is a teljes Kárpát-medence kortárs szerzőjű előadásaiból szelektáltak, így három romániai, egy szerbiai és egy szlovákiai kortárs magyar szerzőjű előadás is látható lesz a fesztiválon az anyaországból érkező tizenkét vidéki és hét fővárosi produkció mellett. A fesztiválra az utóbbi években idegen nyelvű előadások is érkeznek. Az idén lengyel nyelven, felirattal tekintheti meg a közönség Visky András: Pornó című darabját egy különc erdélyi színésznőről. (Képünkön: jelenet az előadásból.)

Az előadásokat értékelő szakmai beszélgetések mellett április 9-én Závada Péter költővel, 11-én Háy János íróval, 12-én pedig Kiss Csaba drámaíró, rendezővel

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ