RSS Feed

Sportmatek

Mogyorósi Géza - 2018. 03. 19. 8:00:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sportmatek

A német elsőosztályú labdarúgó bajnokság tabelláját pillanatnyilag 65:18-as gólkülönbséggel uraló müncheni stoplis brigád tavaszias lendülettel folytatja diadalútját. Márciusban többek közt a hamburgi srácoknak tartottak fergeteges tornaórát: 75 ezer néző előtt. Hol vagyunk mi ettől?

2017/2018-ban már tizenhárom alkalommal volt teltházas a müncheni Allianz-Aréna. Ami testvérek között is 975 ezer drukkert jelent. Különösen szép ez a majdnem milliós kvóta, ha tudjuk, hogy a labdarúgás fellegvárában, az NSZK-ban az aktuális szezonban csak a délnémet klub tudta mind a 13 eddigi, hazai meccsén szurkolókkal teljesen megtölteni a lelátót. Az FC Bayern 20 pontos előnyre tett szert idén. Így a második poszton toporgó Schalke aligha fogja már lekörözni a vörös ördögöket. Hiszen a bajor legényegylet múlt szombaton is győzött. Odahaza 6:0-ra verte a Hamburger SV lúzereit. Világos, hogy az hanza-városi edző lapátra került! 

Klassz persze, hogy Mainzban, vagyis idegenben az FC Schalke is meccset nyert, Ám a 0:1-es végeredmény kevésbé dobogtatja meg a drukkerek szívét, mint a müncheni féltucat gól. A szurkolók, már csak ilyen mohók! "Mellesleg" a Schalke Veltins-Arénájában 2017/18-ban 795 ezer ülőhely kelt el, szóval azt a germán stadiont sem hobbiból építtette valaki. Jó foci = jó biznisz. Kár, hogy a Kárpát-medencében másmilyen a "sportmatematika". Rossz foci = jó üzlet. Ügyes!

De most ugorjunk vissza a labdarúgást kedvelő Angela Merkel kancellárnő birodalmába, ahol a Bundesliga toplista harmadik helyezettje a Borussia Dortmund. Bő egytucat hazai rangadójukból "csupán" hét volt teltházas, ám így is egy milliónál több ember izgult már a Szövetségi Köztársaság legnagyobb befogadó képességű sportközpontjában. És ez rekord! E tekintetben még a müncheni arénát is lekörözte nézőszámban a Signal Iduna Park, a fekete-sárga mezes klub bázisa. Játékosai legutóbb az Eintracht Frankfurt együttesét gatyázták el (3:2). S nagyon megy a foci a TSG 1899 Hoffenheim csapatának is, noha csak a hetedik placcon tartozkodnak most. Hétvégi 3:0-ás diadalukra a wolfsburgi fiúk ellen csak irigykedhet Dárdai Pál. A berlini Hertha magyar vezető trénere nem lehetett elégedett tanítványai góltalan döntetlent hozó "eredményével" a freiburgi vendégek ellen. Ám a lelátókon a 26. játéknapon is több tízezren buzdították a labdázó legényeket. A 2017/18-as idényben az Olympiastadionban már 585 ezer jegyes/bérletes sportbarátot regisztráltak. Ezzel a 18-as Bundesliga mezőnyben a kilencedik legmagasabb nézőszámmal dicsekedhet az (egyetlen fővárosi) elsőosztályú labdarúgó brigád. Ez Pali sikere is, miként a tabella tizenegyedik helyén való Hertha BSC téblábolásért sem szokás másra kenni a sarat. Európának ezen tájain. Szóval joggal irigykedhetünk: Németországban van profi foci és a stadionoknak (boldogító) funkciója.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ