RSS Feed

Siófoknak világsztárokra is telik

Harsányi Péter - 2018. 03. 16. 8:00:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Siófoknak világsztárokra is telik

Sztár edzőt igazolt a Siófok női kézilabda csapata a norvég Tor Odvar Moen személyében. Nem először markolt ekkorát a balatoni klub, hiszen korábban a dán Christian Dalmose és honditársa, Lars Rasmussen is irányította már a siófoki csapatot. Kár, hogy világsztárokkal sem jutottak sokkal előbbre az ötödik helynél.

Tor Odvar Moen, Bajnokok Ligája-győztes edzőként, most azt a Siófokot készítheti fel a következő szezonra, akik jelenleg a magyar bajnokság ötödik helyén állnak. Sajtóhírek szerint további külföldi játékosokat is vásárol a siófoki klub, horvát és orosz játékosokat emlegetnek, valamint azt, hogy további sztárjátékosok érkezése is várható a csapathoz. A kérdés nem csupán a minek, hanem főleg a miből?
Hogyan telik egy ilyen kis klubnak arra, hogy sztár játékosokat, sztár edzőt szerződtessen, majd fizessen meg hónapról, hónapra. Siófokon mindig is nagyratörő álmokat szövögettek, már ami a női kézilabdát illeti, azonban a 2012-es bronzérmet leszámítva nem igazán jöttek a sikerek. Ellenben sikerült rengeteg pénzt elkölteni játékosok és edzők megvásárlására. Valószínűleg a sporttámogatás jelenlegi formája a bűnös abban, hogy ilyen kiscsapatok ekkora összegekkel dobálózhatnak.
Nem új keletű dolog ez, mivel már a 2010-es igazolásuk, az olimpiai válogatottal negyedik Hajdu János mesteredző megszerzése sem volt olcsó mulatság, de azóta is rendületlenül költik a pénzt a játékosokra (jelenleg hat külföldi szerepel a csapatban), és a „sikeredzőkre.”
2016-ban akkor váltak meg a dán Christian Dalmosetól, amikor a Siófok KC a nyolcadik helyen végzett a bajnokságban, és lám Lars Rasmussennel is csupán az ötödik hely jut a csapatnak.
Ezért nem igazán volt érdemes ennyi pénzt elkölteniük a siófoki klubtulajdonosoknak.
De mivel jut rá, mivel mindig kapnak újabb pénzeket, így hát Siófokon van is miből mulatni.Az utánpótlás meg le van sajnálva, miközben Balatonfüreden, vagyis néhány faluval odébb milliárdokért építettek kézilabda akadémiát.Vajon ők hol fognak játszani?


Fotó: Almási Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ