RSS Feed

A bahcsiszeráji szökőkút március 16-tól látható az Erkelben

MTI - 2018. 03. 11. 17:47:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A bahcsiszeráji szökőkút március 16-tól látható az Erkelben

Felújított koreográfiával tér vissza a Magyar Nemzeti Balett repertoárjára A bahcsiszeráji szökőkút, amely március 16-tól öt alkalommal látható a budapesti Erkel Színházban.

    Az előadásban Máriát Felméry Lili és Tatjana Melnyik, Zarémát Földi Lea, Karina Szarkisszova és Alija Tanykpajeva, Girej kánt Jurij Kekalo és a szerep kedvéért a Magyar Nemzeti Balett társulathoz vendégként visszatérő Apáti Bence alakítja. A Magyar Állami Operaház Zenekarát a francia karmester, Yannis Pouspourikas vezényli - közölte a dalszínház az MTI-vel.
    Az idei felújítás alkalmából a koreográfia jobban közelít az eredeti, 1934-es változathoz, a díszleteket Fülöp Zoltán tervei alapján Kerekes Szilárd rekonstruálta, míg Romhányi Nóra új jelmezeket tervezett a produkcióhoz.
    A március 16-i előadást követően március 18-án kétszer, majd március 22-én és 23-án lesz látható A bahcsiszeráji szökőkút az idei évadban az Erkel Színház műsorán.
    Puskin művét 1892-ben ültették át a tánc nyelvére, a Borisz Aszajef zenéjére készült Rosztyiszlav Zaharov-féle koreográfiát azonban csak 1934-ben mutatta be a leningrádi Akadémiai Opera és a Balett Színház. A darab kisebb-nagyobb megszakításokkal 2005-ig folyamatosan a Magyar Nemzeti Balett repertoárján szerepelt Fülöp Zoltán díszleteivel és Márk Tivadar jelmezeivel.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ