RSS Feed

Feltárulnak a titkos kincseskamrák

M. A. - 2018. 03. 09. 17:31:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Feltárulnak a titkos kincseskamrák

A Kincseskamrák - A csodák világa című művészeti dokumentumfilm az "egész világ egy szobában" elképzelését igyekszik visszaadni. Akárcsak a komplex molekulák, a csodák is egymással szorosan összetartozó atomokból épülnek fel. Mindennek a mélyén, a középpontban azonban az ember örökös csodakeresése bújik meg.

Sok-sok idővel ezelőtt a királyok és császárok felbecsülhetetlen értékű ritkaságokat gyűjtöttek össze kastélyaikban. Ezeket cabinets des curiosités-nek, más néven Wunderkammereknek, magyarul kincseskamráknak nevezték. Sokan nem gondolnák, hogy – noha a királyok és császárok kora mára rég letűnt – ilyen kamrák a mai napig léteznek.

Ebben az igényesen elkészített egész estés dokumentumfilmben napjaink műgyűjtői szólalnak meg, akik számtalan történettel, rendkívüli tapasztalatokkal és izgalmas utazásokkal gazdagodtak, miközben kincstárukat gyarapították. Most velünk is megosztják ezeket a történeteket. A kíváncsi nézőt a film számos, más módon megközelíthetetlen helyre kalauzolja el. Ellátogatunk Franciaországba, Olaszországba, Ausztriába és Angliába, miközben feltárul előttünk az értékes műtárgyak múltja és jelene. Ez a varázslatos dokumentumfilm nemcsak sosem látott tájakon vezet keresztül, de segítségével a múltat és a jelent is felfedezhetjük. Mindeközben titokzatos, furcsa tárgyak vonulnak fel a nézők ámuló szeme előtt, és páratlan értékű gyűjteményekbe nyerhetünk betekintést. És egyre világosabban körvonalazódik a megkerülhetetlen kérdés: mi lesz, mi lehet a csodák sorsa a jövőben?

Ez a hiánypótló dokumentumfilm olyan nagyra becsült személyiségek közreműködésével készült el, mint Alexis Kugel gyűjtő és antikvitáskereskedő, Luca Cableri gyűjtő és galériatulajdonos, Jean Hubert Martin, a Pompidou központ tiszteletbeli elnöke.

A 90 percnyi idő- és térbeli utazást nyújtó film a Magnitudo Film produkciójában, a Pannónia Szórakoztató Kft. forgalmazásában 2018 március 8., olasz, angol német és francia nyelven, magyar felirattal látható a hazai mozikban.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ