RSS Feed

Semjén Svédországban lőtt bakot

24.hu - 2018. 03. 09. 17:20:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Semjén Svédországban lőtt bakot

A Magyar Nemzet szerint nemcsak Rogán Antal ül helikopterre, hanem a miniszterelnök-helyettes is, ha erre szükség van. A lap birtokába került fényképek és dokumentumok szerint a Fidesz-KDNP lista második helyén szereplő Semjén Zsolt 2012 óta jár vadászni Svédországba.

Nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők azt mondták, Semjén Zsolt főleg jávorszarvasra, rénszarvasra, siketfajdra szeret vadászni.Svédországba rendre elkísérte az agrártárca egyik volt főosztályvezetője, de más magyarokkal nem akart találkozni, ezért előfordult, hogy a szervezők egy egész hotelt kibéreltek számukra. Azért is mindent meg kellett tenniük, hogy a vadászat sikeres legyen.

A néhány napos utak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek. 
Volt, amikor lovat béreltek, de a dokumentumok és fényképek tanúsága szerint tavaly szeptemberben  a vadászathoz helikopter kellett. Azzal űztek egy rénszarvast, amit aztán Semjén Zsolt el is ejtett. A helikopter bérlése egy órára több mint 750 ezer forintba kerül – írja a lap.

Visszaidézik azt is, hogy az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként Semjén Zsolt az Echo televíziónak azt mondta, hogy Kádár János és Fekete János politikailag és pénzügyileg konszolidálta a vadászatot és a vadászatnak semmi köze a politikához, majd azt is mondta, hogy a vadászat hungarikum.

Ezzel a címmel magyarázta el az Origo, hogy Semjén Zsolt azért jár  Svédországba vadászni, mert nagybátyja és unokatestvérei ott élnek. Ott a vadászat lóháton és gyalogosan történik, a helikopterre csak azért van szükség, mert a skandináv országok törvényi előírásai szerint a lelőtt álla húsát minden alkalommal el kell szállítani.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ