RSS Feed

Száguldanak a Waberer's kamionok

mti - 2018. 03. 08. 17:44:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rekordévnek értékelte a tavalyit Lajkó Ferenc, a Waberer's International Nyrt. vezérigazgatója, aki szerint cég kiemelkedő gazdasági teljesítménye a tudatos stratégiának, valamint a tőzsdére lépésnek volt köszönhető.

    A vállalat csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a vezérigazgató elmondta, hogy hasonlóan optimisták a jövővel kapcsolatban, a lendületnek köszönhetően a cégcsoport kétszámjegyű növekedése idén is folytatódhat.      
 Lajkó Ferenc ismertette, hogy a vállalat tavaly 18 százalékos árbevétel-bővülést ért el 2016-hoz viszonyítva. A rendszeres kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) pedig az egész év alatt 17 százalékos növekedéssel 85,8 millió euróra emelkedett. A társaság nettó eredménye 58 százalékkal volt magasabb 2017-ben az azt megelőző évhez képest.     Az elmúlt 15 évben, a Hungarocamion 2012-es felvásárlása óta a cég flottája évente átlagosan 23,8 százalékkal nőtt, jelenleg meghaladja a 4300 kamiont, amely a lengyel Link flotta akvizíciójával járó járműveket is tartalmazza - tette hozzá.    
 Erdélyi Barna vezérigazgató-helyettes kiemelte, hogy nemcsak a cég nemzetközi üzletága nőtt a Link fuvarozási cég felvásárlásával, hanem minden üzletáguk. Tavalyelőtt a társaság nettó eredménye közel 14 millió euró volt, 2017-ben viszont meghaladta a 21 millió eurót.  A vállalat eladósodottsági rátája 2015-ben 3,3 százalék volt, amelyet 2017 végén 2,7 százalékra csökkentettek. Jelenleg átlagosan 1,7 százalékpontos kamatrátával finanszírozzák a lízing-, illetve hitelállományt.       
A vezérigazgató-helyettes rámutatott arra, hogy a vállalat 4 százalékos üzemanyag-megtakarítást ért el tavaly, tovább tartották az iparági rekordot a rakottsági mutató tekintetében, amely 91,4 százalék volt. Úgy vélte, hogy a 2017-es eredményhez hozzájárult az innováció területéről többek között a sofőrök vezetési szokásait vizsgáló szoftver alkalmazása.     Erdélyi Barna kitért arra is, hogy a társaság árbevétele 2017 utolsó negyedévében az előző év azonos időszakához képest közel 21 százalékkal 179 millió euróra nőtt.    
 Lajkó Ferenc a jövőre vonatkozó terveik közül megemlítette, hogy idén többek között erősítik a lengyelországi flottájukat, de növekedési lehetőséget látnak az e-kereskedelem kiszolgálásában is. Tovább fejlesztik a rakottsági mutatót és folytatódik az üzemanyag-megtakarítási program, befejezik a Link integrációját, és újabb akvizíciós területeket céloznak meg a régióban - sorolta.       
Tavaly július 6-án indult el a kereskedés a Waberer's International Nyrt. részvényeivel a BÉT-en, részvényenként 5100 forintos induló áron, a papírokkal a prémium kategóriában kereskednek. A papír szerdai záróára 4730 forint volt. Legmagasabb ára 5199 forint, legalacsonyabb 4370 forint volt. 

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ