RSS Feed

Kosarasok a filmvásznon

Harsányi Péter - 2018. 03. 08. 9:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kosarasok a filmvásznon

A korábbi Los Angeles Lakers játékos, Kobe Bryant elevenedik meg a 'Dear Basketball” című rajzfilmben, mely idén a legjobb animációs rövidfilm kategóriában kapott Oscar-díjat. Ennek kapcsán néztünk körül a filmes világban, hogy az NBA sztárok közül még kik és milyen filmben szerepeltek még rajta kívül.

Íme a lista, a teljesség igénye nélkül:

Shaquille O'Neal  a Blue Chips (Csont nélkül) című filmben Nick Nolte-val játszott együtt, de ezen kívül még 9 filmben szerepelt. A Csont nélkül-ben rajta kívül még Anfernee Hardaway és a vén róka Bob Cousy is játszott.

Michael Jordan, a Space Jam (Zűr az Űrben)című, félig animációs vígjáték főszereplője volt Tapsi Hapsival együtt, akivel a földet kellett megmenteniük egy kosármeccs révén.

Erik Hank Gathers, a Loyola Marymount kosárlabdázójának életéről szóló igaz történet, a „Final Shot”, mely a tragikusan fiatalon elhunyt kosarasról szól.

Blake Griffin aki majd 10 éven keresztül a Los Angeles Clippers játékosa volt, (jelenleg a Detroit Pistonsban játszik), először a White Man Can’t Jump (Zsákolj, ha tudsz) című filmben szerepelt, majd a 2017-es The Female Brain című filmben Greg-et alakította, de a kettő között is számtalan sorozat és TV Show szereplője volt.

A Terápiás szerelemben (Just Wrigh) egy egész sor NBA játékos tűnik fel a vásznon, a The Fish That Saved Pittsburgh című filmben pedig a Los Angeles, a Boston, a New York és a Detroit csapataiban olyan NBA nagyságok szerepelnek, mint Kareem Abdul-Jabbar a Los Angeles Lakers volt sztárja, vagy Cedric Maxwell.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ