RSS Feed

Hangsugárzó kerti partik

Falus Tamás - 2018. 03. 07. 13:00:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hangsugárzó kerti partik

A világ legjelentősebb technológiai és innovációs kiállításán, a Consumer Electronics Show-n (CES), Las Vegasban is nagy feltűnést keltett az amerikai Riva Audio Multiroom + hangrendszer, a beépített erősítővel rendelkező hangszóróegyüttes. Mondják, ez az okosotthonok zászlóshajója.

Az új, vezeték nélküli hangfalak kategóriájuk legjobb hangzását nyújtják, miközben teljes szabadságot és rugalmasságot kínálnak, hogy bármit, bárhonnan, bárhol hallgathassunk. 
A szabadalmaztatott Trillium egyedi hangtechnológiának köszönhetően kiváló, térérzetnövelő, élethű, sztereó a hangzás, professzionális hangminőségben, akár nagyobb teremben is. 
Eddig egy-egy hangfal mindig monóban sugárzott, ez az első, mely sztereóban közvetíti a hangot. A mély és a magas hangok egyformán jól szólalnak meg halk és hangos zenénél. 
Ekkora dobozból ilyen nagyszerű, részletgazdag hangzás eddig még nem szólt!

Nagyobb, téglalap alakú változata a Festival. Teljesítménye 200 Watt, erőssége 106 decibel. A kemény, rezgésmentes fadobozba összesen kilenc(!) hangszórót építettek. A 36×20×18 centiméteres, 6,44 kilogrammnyi egységben négy mélysugárzó található: kettő elől, kettő hátul. Az egy-egy magas sugárzó mellett elkülönülve szól a bal-, a jobboldali, illetve a középsugárzó. A hangszórók mind külön életet élnek, a fadoboz soha nem rezdül meg.

A szakemberek a hangrendszer csúcsminőségű összekapcsolási lehetőségei miatt is nagyra értékelik az innovációt. A beépített wifi, Google Home Mini, Google Home-, valamint Apple-szolgáltatások nyílt rendszere miatt bármilyen eszközről bárhol hangot varázsolhatunk elő a hangrendszerből, nem kell letölteni hozzá semmiféle applikációt. Egyszerűen összeköthetjük okostelefonnal, tablettel, laptoppal, számítógéppel. Lejátszhatjuk vele bármilyen formátumú zenét mobilról, a YouTube-ról vagy bármilyen internetes rádiócsatornáról, streaming zeneszolgáltó kínálatából. Emellett csatlakoztatható hozzá Aux-kábel, USB fogadására is képes. Vagyis televíziónézéshez is kiváló hangot ad, vagy pendrive-unkat is beledughatjuk, hogy az azon összegyűjtött muzsikát élvezhessük. 

 
Okosotthonok, irodaházak, irodahelyiségek kiváló tartozéka lehet a vezeték nélküli hangrendszer, bárhol felállíthatjuk. Könnyen hordozható, akár kerti partin is hallgathatjuk akkumulátora révén. Egyszerre 32 hangsugárzót köthetünk össze, s programozhatjuk, hogy egyfajta zenét játsszon vagy többfélét, akár külön-külön hangerővel.
Ha valaki építkezik, nem kell audiokábeleket behúznia a falakba, mivel a vezetéknélküli zenehallgatás már e hangrendszerrel már a jelen technológiája.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ