RSS Feed

Orbán-mesék

Dalia László - 2018. 03. 05. 8:00:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Orbán-mesék

Bolgár György vastag kis könyvet írt Orbán és hű fegyverhordozóinak meséiből vagy inkább méretes hazugságaiból. Az olvasó persze könnyen elszomorodhat, hogyan hazudhat ennyit a 2010 óta regnáló magyar kormány és ennyire nyilvánvalóan.És sokadszor elcsodálkozhat, hogy ennyi vevő van rá, de hát hiszen ők ezt a könyvet sem fogják elolvasni, tehát azt hiszik el, amit a fülükbe mantráznak.

Végülis nincs mit meglepődni Bolgár könyvének vastagságán, megéltük ezeket a tömény handabandázásokat 2010 óta, csak így együtt tűnik soknak és hihetetlennek. S Bolgár nagyítóval vizsgál át minden mondatot és pontosasn közli a részleteket, hogy mekkora blődségek és otromba hazugságok hangzanak el nap, mint nap miniszterek szájából. Az persze nem menti fel őket, hogy ők maguk műveletlenek és beosztottjaik pedig még a google-t sem használják. mert hová tegyük azt a hülyeséget, hogy a magyra miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémián leszólja a nyugati hatalmakat, hogy még atombombájuk sem lenne, ha magyar tudósok nem lettek volna. Ennek ugye, a fele sem igaz, hiszen német tudósok dolgoztak rajta, s végül Oppenheimer, Fermi és Bohr is részt vett az amerikai kifejlesztésében.

Mazsolázhatnék a Bolgár könyvből, de a kézirat lezárása óta újabb és újabb esetek történnek, tegnap az egészségügyi államtitkár tartott élménybeszémolót arról, hogy mennyi minden történt a magyar egészségügyben, miközben tudjuk, hogy hányna haltak meg a körházi ügyeleteken, mikyen várakozáési időkkel kell szőámöolni, hány helyen nincs orvos és hogyan virultak ki a magánrendelések és már a legszegényebbek sem sajnálják utolsó fillérjüket is arra költnei, hogy elvégeztessenek egy vérvizsgálatot, allerghia tesztet vagy ultrahangot, mert az életükről lehet szó. Persze, ha ezek után ez a kormány újabb négy évet kapna, akkor azzal kell beérnünk, hogy van 2 millió ember, aki süket és vak és bármit elhinne egy rafinált propaganda gépezetnek. De hát, volt már ilyen...

A vásárhelyi vereség után még egy-két kormány propagandista is úgy érezte, hogy fel kell hagyni a Sorosozással, ám egy nagy hajó nehezen fordul és Orbán nemis akar leállni a migráns kampányról, sőt már nemcsak Soros és Brüsszel, hanem az ENSZ is fő ellenséggé lépett elő. Magyarországnak talán sosem volt ilyen rossz híre, talán sosem vezettünk ilyen primitiv hadjáratot, miközben a korrupció az égig ér. A történészeknek viszont könnyű dolga lesz, amikor ezt a nyolc évet feldolgozzák, hiszen a Bolgár-könyv épp az esszenciáját foglalja össze az Orbán-korszaknak.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ