RSS Feed

Schröder - szabadság, szerelem

Mogyorósi Géza - 2018. 03. 04. 8:00:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Schröder - szabadság, szerelem

Míg a német szocdemek a nagykoalíciós tárgyalásokkal voltak elfoglalva e télen, addig Berlinben az Angela Merkel előtti kancellár válásáról pletykálnak az emberek. Egyesek úgy vélik, hogy Gerhard Schröder hamarosan feleségül veszi dél-koreai barátnőjét.

Tavasszal ünnepli majd 74. születésnapját az egykori német kormányfő, Gerhard Schröder. A szocdem politikusnak tavaly is rengetegen gratuláltak bel- és külföldről. Természetesen az exkancellár régi barátja, Vlagyimir Putyin sem feledkezik meg nyugati cimborájáról. Amint a kedves Olvasó is emlékszik rá, anno szentpétervári találkozójuk kisebb botrányt kavart az ukrán válság idején. Nos a regionális, véres krízis azóta is tart, viszont szétköltözött negyedik hitvesétől Schröder elvtárs. A paparazzik már leendő új nejével is lencse végre kaphatták 2018 elején a Spreenél a balos veteránt.

A tavaly 87 esztendősen elhunyt Helmut Kohlt (CDU) két évtizede, 1998-ban leváltó szociáldemokrata exkancellár hét évig irányította az Európai Unió legnépesebb tagállamát. Tévedtek, akik azt hitték, hogy Gerhard Schröder, elbukva a 2005-ös, előrehozott választásokat, „leteszi a lantot”. A berlini nyüzsgésből hannoveri családjához visszatért hajdani szocdem vezér csak pár hétig bírta a lazítást. Negyedik hitvesének, Doris asszonynak is furcsa lehetett, hogy „Gerd”, a (testőrös) kutyasétáltatást leszámítva, odahaza lábatlankodik. Összerúgták a port!

A demokratikus marsallbotot a német történelem első női kancellárjának, a második férjével élő Angela Merkelnek átadni kényszerült SPD-frontember hamar visszatalált az íróasztalához: már több könyvet publikált. S a nemzetközi (energiahordozó) üzleti életben is hallatja hangját. A lassan 74 évesen is derűs Schröder 48 esztendős ázsiai szerelmével flörtölgetve, azért pártjára is odafigyel. A milliomos öregúr üdvözli az újabb berlini nagykoalíciót. Pláne, hogy Németországnak a szeptemberi választások óta csupán ügyvezető kormánya van.

Ja, és hogy sok-e öt feleség egy férfinak? A klasszikus germán tréfa szerint 3-4-5 nej jobb, mint kettő – az ugyanis bigámia és azt büntetik az EU-ban... Amúgy Schröder hajdani zöld alkancellár-külügyminisztere, a magyarországi ősökkel büszkélkedő Joschka Fischer is ötödik hitvesével él. Az európai szocdemek nagy alakja, a Béke Nobel-díjas Willy Brandt pedig háromszor nősült. És nem dőlt össze a világ – csak a berlini fal!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ