RSS Feed

A konyhák újjászületése

M. A - 2018. 03. 02. 17:00:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A konyhák újjászületése

A klasszikus konyhák ideje lejárt: a tömbszerű elrendezés fellazul, szekrények helyett családi fotók kerülnek a falra, és jöhet a szőnyeg az étkezőasztal alá! Hódítanak az élénk színek, a különleges textúrák, visszatérnek a fogantyúk és reneszánszukat élik a konyhaszigetek. És ez csak a kezdet.

Konyhakiállítás rendeznek március 2-4. között, a Budapest Sportarénában. Az idei évben mindinkább népszerűek a nyitott koncepciójú otthonok, ahol egyetlen jól szervezett térben egyesül a konyha, az étkező és nappali funkciója – kezdi a 2018-as konyhatrend bemutatását Harsányi Gábor, a Lakberinfo főszerkesztője. „Az élénk színek továbbra is a toplistás trendek között vannak. A sárga, a kobalt kék, a zöld, a fekete, a szilva és az év színe az ultravilola is feltűnik a konyhában, de ha tartasz a drámai kontrasztoktól, a szintén divatos pasztell árnyalatokkal csempészhetsz vidámságot a konyhádba.”

2018-ban is kedvelt díszítőelem lesz az elmúlt néhány évben divatossá vált élő növényfal. A mohákból készült verziók ráadásul hangelnyelő tulajdonsággal is rendelkeznek. A munkafelületek anyagként a gyakorlatilag örökéletű kvarc és a szintén tartós gránit viszik a prímet, burkolatok terén az ellenálló fahatású parketta, a konyhafali csempék, a cementlapok, valamint a díszes kilim szőnyegek hódítanak.

Harsányi Gábor ugyanakkor kiemeli, az idei trendek egyik nagy nyertesének az intelligens konyhát kell tekinteni: „Egy modern háziasszony ma már nem lehet okoseszközök nélkül. A mozgásérzékelős konyhai csapok, a belső tartalmat folyamatosan ellenőrző hűtőszekrények és a programozható kávéfőzők egyre kevésbé számítanak luxusnak. A különféle intelligens eszközök lehetővé teszik a lakástulajdonosok számára, hogy termékeket rendeljenek, emlékeztetőket állítsanak be, vagy recepteket találjanak egyetlen gombnyomással.”

A helyiség otthonosságának fokozása érdekében érdemes a zárt faliszekrények helyére nyitott polcokat szerelni, ahová az esztétikus konyhai eszközöket lehet felsorakoztatni néhány szép szakácskönyv vagy egy-egy szobanövény társaságában.

Krivarics Ditta lakberendező szerint idén a különleges felületek, anyagok, textúrák uralják a konyhákat, melyek főként a modernebb, letisztultabb tereket teszik egyedivé, otthonossá. A stílusnak megfelelően használhatsz nyers betonfelületeket, rusztikus fát, elegáns márványt, technikai köveket és a terrazzo is egyre nagyobb népszerűségnek örvend – tanácsolja a szakember.

Az ország legtrendibb lakberendezési kiállításán minden az újdonságokról szól, megismerkedhetsz a 21. századi ember igényeit maradéktalanul kielégítő konyhatechnológiai innovációkkal, multifunkcionális okoseszközökkel, a három nap alatt pedig számtalan varázslatos gasztropillanat és program vár majd rád a Budapest Sportarénában.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ