RSS Feed

Nagy Konrád: a zászlóvivő szerep a legnagyobb elismerésem

mti - 2018. 02. 11. 17:00:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nagy Konrád: a zászlóvivő szerep a legnagyobb elismerésem

A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád számára óriási elismerés, hogy ő vihette a magyar olimpiai küldöttség zászlaját a phjongcshangi téli ötkarikás játékok pénteki megnyitóján.

    "Nagyon örültem és büszke vagyok, hogy ilyen tiszteletre méltó küldetést bízott rám a Magyar Olimpiai Bizottság" - idézi a MOB honlapja a 25 éves egyetemi világbajnokot, aki másodszor szerepelhet olimpián. Nagy Szocsiban 26. lett 1500 méteren, idén viszont kedvenc távja mellett 1000 méteren is indulási jogot szerzett.
    "Nagyszerű élmény volt, hogy nemcsak a magyar csapat, hanem az egész ország mögöttem állt - fogalmazott Nagy. - A nyitóünnepségen a zászlóvivő szerepre jelölés az egyik legnagyobb elismerés, amelyet valaha is kaptam. Hatalmas motiváció az elkövetkezendő két hétre. Ez egy új mérföldkő a sportkarrieremben."
    Legutóbb a 2002-es, Salt Lake City-i játékokon érte nagypályás gyorskorcsolyázót az a megtiszteltetés, hogy a magyar csapat első, lobogót tartó embereként vonulhatott a stadionba a nyitóceremónián. Akkor Egyed Krisztina vitte a piros-fehér-zöld zászlót, azóta kétszer rövidpályás gyorskorcsolyázóra, egyszer műkorcsolyázóra esett a választás.

Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ