RSS Feed

Őrült zaklató tört be Jakupcsek Gabriellához

Blikk - 2018. 02. 10. 13:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Őrült zaklató tört be Jakupcsek Gabriellához

Egy pszichiátrián kezelt férfi egy éven keresztül zaklatta és tette tönkre a tévés és családja életét. Az ATV-n vasárnap adásba kerülő #Bochkorban elárulta: a zaklató nem állt meg a szexuális tartalmú leveleknél, egyik alkalommal a házába is bejutott, ahonnan Jakupcsek maga lökdöste ki, hogy a szobában játszó gyermekeit védje. Az eset tizenöt évvel ezelőtt történt, de ma is feldúltan beszél róla.

Az eset tizenöt évvel ezelőtt történt, de ma is feldúltan beszél róla.

– Képzeljétek el, hogy majdnem egy évig írogatott. Hosszú, ötoldalas, gusztustalan leveleket küldött, amiknek egyre durvább és agresszívebb volt a tartalma – elevenítette fel a történetet a műsorban Jakupcsek, aki személyesen is találkozott zaklatójával.

– A gyerek egyszer nyitva hagyta az ajtót, jöttem ki a lakás egyik részéből, ő meg ott állt a nappaliban, ahol a gyerekek játszottak. Az olyan dermesztő volt, és annyira megijedtem, hogy elkezdtem kilökdösni az ajtón – idézte fel a halálra rémült tévés, akinek a bejelentésére a rendőrség annyit mondott, ha legközelebb ott jár a zaklató, tartsa ott, amíg a helyszínre nem érkeznek.

Jakupcsek a Blikknek elmesélte: jobb híján a környezetétől kért segítséget, mindenki az őrült zaklatót figyelte, nehogy az életükre törjön.

– Fontos elmondani, hogy egy beteg emberről van szó – hangsúlyozta lapunk kérdésére. A férfi többször követte a tévétől egészen hazáig. A leveleken a feladó neve is szerepelt, Jakupcsek utána tudott nézni zaklatójának, így azzal is tisztában volt, hogy melyik intézményben kezelik.

– Borzasztó egy év volt. Nem egy rajongóról volt szó, aki kellemetlenséget vagy bosszúságot okozott a hétköznapjainkban, hanem egy életveszélyes állapot állt fent, aminek szerencsére vége – tette hozzá a tévés. – Mindig résen kellett lenni, ami lelkileg nagyon megterhelő. Az ember leginkább akkor veszíti el a türelmét egy ilyen szituációban, amikor a gyerekeit is fenyegetve érzi – magyarázta a háromgyermekes édesanya.

– Akkor megviselt ez az egész, de nem félek, nem élek rettegésben azóta. Nem vagyok az a típus – fűzte hozzá Jakupcsek.

Zaklatóját végül sosem vonták felelősségre, és Jakupcsek azóta sem hallott felőle.

– Ha a zaklatásos esetet az áldozat nem tudja bizonyítani, hiába tesz feljelentést a rendőrségen, bizonyítottság hiányában a nyomozást megszüntetik – nyilatkozta az eset kapcsán Végh József kriminálpszichológus. Hozzátette azt is: egy fokkal jobb akkor a helyzet, ha lett volna a házban beépített kamera, vagy valamilyen más bizonyítékkal tudta volna a tévés az abúzust bizonyítani, mert ez támpontot adott volna a vizsgálat megkezdéséhez.

Fotó: blikk
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ