RSS Feed

Elmaradt a Horthy-ünnep

Dalia László - 2018. 01. 30. 8:00:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Elmaradt a Horthy-ünnep

Erdő Péter ezúttal közbelépett, határozottan kérte Osztie Zoltán plébánost,hogy halasszák el a Horthy megemlékezést. A bíborost többször kritizáltam, s továbbra is azt tartom. hogy nem fog bekerülni a Magyar Katolikus Egyház aranykönyvébe, mert bár egyháza busás osztalékot kap a jelenlegi kormányzattól, maga az egyház annyira behódolt a hatalomnak, hogy hosszú távon ez rendesen visszarúg majd.

Ritka faragatlanságról és tudatlanságról árulkodott, hogy a Horthy megemlékezést épp azon a napon tartottak volna, amikor a holokauszt emléknap van. Osztie Zoltán plébánost magam hallottam, amikor a Klubrádióban elmondta, hogy csak a saját naptárát nézte, mikor ér rá, s nem tudta, hogy ezen a napon a Holokauszt áldozatairól is megemlékeznek. Ám hiába győzködte a riporter, ő tartotta magát ahhoz, hogy megtartják a Horthy misét, és még ő replikázott, hogy mivel vádolják őket, meg hogy ez árokásás. Nos, ezt az érzéketlenséget már nem nagyon lehet minősíteni, s azt sem, hogy Lezsák Sándor és Boros Péter is elment volna, sőt beszédet is óhajtottak tartani.

Erdő Péter mentette meg a helyzetet, hogy ne záporozzanak újabb kövek külföldről is a Magyar Katolikus Egyházra, amely menekült ügyben amúgy is megbukott, miután tudatosan ellenkező irányba tart, mint a saját pápája. Igaz, van egy-két lázadó püspök, akiket viszont épp ezért csak fű alatt lehet támadni. Ki gondolta volna, hogy 40 év szocializmus után, amikor persze nem sok választása lehetett a bíborosoknak, még egyszer ilyen hülye helyzetbe lavírozza magát a katolikus egyház. Hogy az igét folytassam, bűnösök vagyunk mindannyian, de nem mindegy, mennyire.

Kétségtelen, hogy a magyar katolikus egyház, és persze a Vatikán sem vétlen a holokausztban, mert nem követtek el mindent a zsidók érdekében, ahogy Horthyt sem lehet felmenteni, miközben persze ezt próbálják napestig erőlködve a kurzus történészei. Osztie plébános szövege pedig végtelenül ostoba és cinikus, amikor arról beszél, hogy "hisztériakeltés és átpolitizáltság nélkül, higgadtan kell tisztázni a vitatott történelmi kérdéseket", mert itt nincs mit tisztázni, a tényeket nem lehet átfesteni.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ