RSS Feed

Ázsiába utazik az Einstein-kiállítás

mti - 2018. 01. 13. 8:00:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ázsiába utazik az Einstein-kiállítás

Ázsiába utazik a jeruzsálemi Héber Egyetem Einstein-archívumának egy része - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap.

A relativitáselmélet kézzel írott piszkozata, szerelmes levelek és még lemezgyűjtemény is útra kel, hogy első alkalommal csodálhassák meg Kínában, Tajvanon és Japánban.
    Pénteken Tajpejben kezdődik a hetvenöt tárgyat felvonultató kiállítás, melynek címe Albert Einstein, élet négy dimenzióban - közölte a Héber Egyetem csütörtökön.
    A tárgyak között megtekinthető Einstein 1921-es Nobel-díja, Sigmund Freuddal folytatott levelezése, családi és szerelmes levelek és a tudós lemezgyűjteménye.
    Minden kiállított tárgy eredeti lesz, kivétel Einstein százéves pipája, amelyet túl törékenynek tartottak az útra, ezért egy másolatot küldtek el helyette. Rendőrség kísérte útján a küldeményt, sőt egy másik teherautót is elindítottak a tolvajok megtévesztésére.
    Korábban már rendeztek a huszadik század legendás tudósát bemutató kiállításokat Washingtonban és Los Angelesben, de ilyen nagy mennyiségű relikviát először küldtek külföldre.
    Einstein a Héber Egyetem kormányzója címet is viselte. 1955-ben bekövetkezett halála előtt az egyetemre hagyta archívumát.


Fotó: addicted2success.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ