RSS Feed

Gyümölcs, ami védi a szívet és a szemet

M. A. - 2018. 01. 09. 13:00:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gyümölcs, ami védi a szívet és a szemet

Napi egy körtével máris biztosítottad a szervezeted napi C-vitamin értéknek a 11 százalékát, illetve a napi réz értéknek a 9,5 százalékát. De a körte jó K-vitaminforrás is. Ez a vitamin közismert a véralvadás segítésében. Sok rostot tartalmaz, éppen ezért segíti a helyes táplálkozást.

Azok az emberek, akik elegendő rostot esznek, kevésbé valószínű, hogy magas koleszterin szinttel küzdenek, és még kevésbé valószínű, hogy hirtelen változásokat tapasztalnak a vércukorszintjükben, ami fejfájást, szédülést és fáradtságot okozhat.

A körtében a vitaminok mellett ásványi anyagokban is gazdag. Ennek köszönhetően antioxidánsként harcol a káros szabadgyökök, így a rák kialakulása ellen is. Kifejezetten jót tesz a szívnek. Kutatások kimutatták, hogy a rost csökkenti a koleszterinszintet azzal, hogy megköti az epesavat, és kihajtja a szervezetből. Szakértők még arról is meg vannak győződve, hogy a körte rendszeres fogyasztásával 50%-kal csökken a stroke esélye.

A körtében lévő rostok nemcsak a szívnek tesznek jót, de az emésztőrendszernek is, hiszen a körte az egyik legjobb salaktalanító gyümölcs. Kimossa a szervezetből a méreganyagokat, meggyorsítja az emésztést, ezáltal segít a fogyásban is. Kifejezetten jót tesz a hasi „úszógumik” ellen, és a jótékony rostjainak köszönhetően a vastagbél rákkal szemben is hatékony.

Napi 3 vagy több körte elfogyasztásával már nagyon sokat tehetsz a látásodért is! A körtében lévő anyagok ugyanis csökkentik a makula degeneráció kialakulását, ami az időskori vakság egyik leggyakoribb oka. Mindig egy kicsit éretlen körtén vásárolni – vagy szedni – mert otthon, akár a hűtőben is tud puhulni, és sokáig eltartható. Így bármikor képes biztosítani a jótékony vitaminokat.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ