RSS Feed

A judósok megválasztották a legjobb judóst

M. A. - 2018. 01. 08. 17:00:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A judósok megválasztották a legjobb judóst

2017-ben - akárcsak 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban - három kuratóriumi tag, illetve a nagyközönség szavazata egyenlő arányban számított abban, hogy ki legyen az év legjobb magyar judósa. A végeredmény: Csoknyai László lett.

Az esztendő leginkább várt versenye az első magyarországi világbajnokság volt. A Papp László Budapest Sportarénában nagyon szép pillanatok szemtanúi lehettünk, csak a hab a tortán, a magyar érem hiányzott. A mieink közül Csoknyai László, Tóth Krisztián és Bor Barna is éremért harcolhatott, mindhárman az ötödik helyen zárták a sportág legrangosabb versenyét.

A varsói Európa-bajnokságon Csernoviczki Éva, Joó Abigél és férfi válogatottunk is a dobogó harmadik fokára állhatott. A World Masters-, Grand Slam- és Grand Prix-versenyeken, illetve a Continental Open-viadalokon a mieink négy arany-, hét ezüst- és húsz bronzérmet gyűjtöttek, különösen Cirjenics Miklós volt elemében, aki a világranglista harmadik helyén zárta az esztendőt.

Csak a világversenyeket tekintve összesen tizenhárom érem (két arany, négy ezüst és hét bronz) volt a magyar mérleg. A három fős kuratórium – amelynek tagja dr. Kovács Antal olimpiai és világbajnok judós, Hajtós Bertalan, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok judós, és Gombkötő Roland, a Judoinfo szerkesztője – állította össze a jelöltek listáját, s a végeredmény kihirdetésére is részben az ő szavazataik alapján került sor. Szavazni 2017. december 31-én éjfélig lehetett a judoinfo honlapján. A közönségszavazásra 756 voks érkezett, a legtöbbet, csaknem a szavazatok felét Csoknyai László szerezte, megelőzve a második helyezett Tóth Krisztiánt, a harmadik Csernoviczki Évát, a negyedik Bor Barnát és az ötödik Joó Abigélt. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ