RSS Feed

Zaklatás- tanfolyam a törvényhozóknak

mti - 2018. 01. 05. 9:25:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Zaklatás- tanfolyam a törvényhozóknak

Kentucky amerikai szövetségi államban a törvényhozóknak a szexuális zaklatás megelőzéséről szóló tanfolyamon kell részt venniük.

A tanfolyamon történő részvétel kötelezővé tételét egy nappal azt követően jelentették be, hogy a délkeleti állam házelnöke, Jeff Hoover, átmenetileg átadta az irányítást helyettesének. Hoover két hónappal ezelőtt bejelentette lemondási szándékát, miután kiderült, hogy titokban, bíróságon kívül megállapodást kötött egyik korábbi munkatársnőjével, akit szexuálisan zaklatott. Kedden azonban nem lemondott, hanem a nyomozás idejére átadta a törvényhozási munka irányítását helyettesének. 
 
    A szexuális zaklatások ellen éppen a héten indított kampányt a hollywoodi művészvilág is. Több mint 300 színésznő, forgatókönyvíró és rendező Time's up (Lejárt az idő) néven, a The New York Times című lap hasábjain jelentette be a kampányt, hangsúlyozva, hogy lejárt az ideje a hallgatásnak, a tétlenségnek a diszkrimináció és a zaklatás iránti türelemnek. A kezdeményezés célja - a szervezők megfogalmazása szerint - "a szórakoztatóiparban dolgozó nők változásra szólító egységes felhívása minden nő érdekében". Az elindítóik szándékai szerint mozgalommá szélesedő kezdeményezéshez olyan neves színésznők csatlakoztak, mint például Jennifer Aniston, Meryl Streep, Reese Witherspoon, Cate Blanchett, illetve Rhonda Rhimes televíziós producer.


Fotó: hazipatika.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ