RSS Feed

A Hosszú-ügy

Regös István - 2018. 01. 04. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Hosszú-ügy

Dühösen ismételgetem, mint Max Frisch a híres svájci író Stiller című könyvének főszereplője, amikor a rendőrség kihallgatta. „Önt, Stiller úr, gyilkossággal gyanúsítjuk!” Mire ő: „Nem vagyok Stiller!” „Ne is tagadja!” - volt a válasz. Mire ő csak ismételgette: „Nem vagyok Stiller!” A vicc az, hogy tényleg nem volt Stiller.

Mindezt azért jegyeztem meg ennek a kis írásnak az elején, hogy mindenkiben tudatosodjon, nincs Hosszú Katinka-ügy. Akkor sincs, ha a magyar média nagy erőlködésében összecsinálja magát. Hosszú Katinka hatalmas úszó, és még annál is erősebb egyéniség. Egyszer már hónapokig vergődött a média hálójában, önként vagy talán nem is annyira önként, kulcsszereplője lett a Gyárfás-ügynek. De ez már a múlté. Aztán Gyárfás el, Katinka maradt.

Pezseg a víz a medencében

Alig vártam, hogy végre csend legyen és Hosszú Katinka férje se lármázzon végre. Vártam, hogy sok-sok hír jelenjen meg Hosszú Katinkáról, ami semmi másról, csak az úszásról szól. Imádtam olvasni, hogy éppen melyik európai vagy világversenyen győzött. Megmelegedett a szívem, amikor olvastam a riói három aranyéremről és az egy ezüstről, hogy nagyjából, ahányszor beugrott a medencébe, annyiszor győzött. Igen, igen! Ahogy a szerelem és a szeretkezés csúcsán szoktuk mondani. Igen, igen! Az ilyen ember az igazán nagy egyéniség. Hosszú Katinka képes volt félretenni minden gondját-baját. Őt csak az úszás és másodszor, harmadszor és századszor is csak az úszás érdekelheti. Ugye, mindenki emlékszik, hogyan hallgattuk Rióból a magyar himnuszt háromszor is, amit Katinka tiszteletére játszottak az olimpián. A győztes, amúgy kemény fegyelmezett arca ellágyult, és talán (végre!) a meghatódottság okán lett párás a tekintete. Ahogy Székely Éva, az emberség és a sport örök idolja mondta: „Sírni csak a győztesnek szabad!” 


A magánélete tabu

A média ordas, hiéna csapata most újra acsarkodik. Találgat, inszinuál és újra dobálja a sarat. Hol és hogyan karácsonyozott Hosszú Katinka és a férje? Együtt vagy külön és akárhogy is, de miért? Szagot fogtak a kopók, de még csak szaglásznak. Hé, megállni…! Nincs Hosszú Katinka-ügy! Legalábbis olyan ügy nincs, ami a széles nyilvánosságra tartozna. Oké, belátom, hogy olyan híres ember, aki valóban valaki, aki kiérdemelte a celebritást, a celeb nevet, mint Hosszú Katinka, akármit is tesz, azt felkapja a bulvársajtó és sajnos minden káros hatását viselnie kell, még akkor is, ha fáj. Mert miről van szó? Össze-vissza írogatott a bulvársajtó, a Hosszú Katinka és Shane Tusup, Iron-házaspár kapcsolati problémáiról, a köztük lévő állítólagos feszültségről. Boldogan adták közre, hogy külön karácsonyoztak és az interneten látottak elég alapot szolgáltattak ahhoz, hogy egyesek már végleges csődöt emlegessenek.


Csak okosan, fiúk!

Már megint ez a fránya internet! Talán Katinkáék is óvatosabbak lehettek volna a Facebook-bejegyzéseikkel! Ők is emberből vannak és bárki hibázhat. Mint már annyiszor leírtam, magamat tudom csak ismételni, a Facebook, akárcsak az egész internet, hatalmas erő, az emberiség egyik csodája, de ugyanakkor gyilkos fegyver is. A két ünnep között azután, mint aki elébe megy az ügynek, egy úgynevezett Facebook-bejegyzésben adtak tájékoztatást Hosszúék, igaz, kurtán-furcsán. Talán mindössze ennyit: „… házasságunk, kapcsolatunk nehéz időszakon, megpróbáltatásokon megy keresztül. Dolgozunk a megoldáson…” Azt hiszem, még ez a közlemény sem közérdekű híradás, de bánja kánya, hát legyen! Mert az interneten élő emberek kíváncsiak. Ha ezzel csupán a médiahiénák balhééhségét akarták csillapítani, talán helyes volt egy ilyen közleményt megjelentetniük.

 

Nincs, nincs Hosszú-ügy

Én csak Katinkát féltem. Ő valójában, mint voltam bátor leírni, senkibe és semmibe nem szerelmes, csak az úszásba. Valahogy mégis úgy hozta a sors, hogy beszuszakodott az életébe, vagy talán örömmel érkezett ez a – kívülállóknak, és én is az vagyok – agresszívnek tűnő, Tusup néven ismert amerikai férfi, aki mellett Katinka jelentősen megváltozott. Részben, és ez is nagyon fontos, férje mellett, aki az edzője is, feljutott az úszóvilág tetejére, és ezzel együtt valahogy elveszett kedves, kislányos modora. Harcosabb lett, ami nyilván a versenyeken hasznos. Kicsit többet színészkedett, mint ami az előnyére vált volna. De még egy ilyen értékeléshez sincs jogom, hiszen dicsőséget dicsőségre halmozott, és ahol ő úszik, ott jó magyarnak lenni. Egyébként pedig a házasságuk csak rájuk tartozik. Én csak féltem, tőlünk, az éhes médiamunkásoktól, akik hírre vadásznak, akik, ha nem találnak, gyártanak híreket. Könyörgöm, legalább most az egyszer hagyják őket békén! Csak az úszásról, az eredményeiről beszéljünk! Hosszú Katinka annyi örömet szerzett hazájának, az úszósport szerelmeseinek, hogy talán megérdemel egy kis kíméletet, hogy kiússzon győztesen a házasság olykor problematikus medencéjéből. 


Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ