RSS Feed

Interneten gyógyítjuk magunkat

M. A. - 2018. 01. 01. 8:00:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Interneten gyógyítjuk magunkat

Ha valamilyen betegség tünetét észleljük magunkon, általában gyors megoldásra van szükségünk, ezért gyakran elsőként az internethez fordulunk, orvos helyett. Hogy ez jó-e így, vagy sem, az esetenként változó, az azonban biztos, hogy a 18-39 éves korosztály közel fele használja megoldásként a netet.

Többek között a kényelem és a gyorsaság lehet az oka annak, hogy sokan elsőként az internetet hívják segítségül, amikor valamilyen betegséggel vagy egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésük merül fel. A Generali kutatása szerint a fiatalabb korosztállyal ellentétben az 50-59 évesek nagy része, közel kétharmada rögtön orvoshoz fordul, és csak alig 26 százalékuk keres rá elsőként a világhálón a panaszaira. A középkorúak (40-49 évesek) stílusosan középen helyezkednek el, ezáltal kevesebb mint a felük (40 százalék) keres először online megoldást a bajaira.

A Google Trends adatai szerint a 2016 novembere és 2017 novembere között eltelt évben a terhesség tüneteire kerestek rá a legtöbben, majd ezt a cukorbetegség, az allergia, apajzsmirigyés a reflux követi. Emellett a gerincsérv, az influenza és a depresszió is ott van a legnépszerűbb keresőszavak között.

Bizonyos kifejezések népszerűsége az elmúlt egy évben feltűnően megugrott: ilyen például az influenza, a kanyaró és a merevedési zavar. A betegségek közül a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásával járó Crohn-betegséget találjuk az élen, amelyet az autoimmun betegség és a pajzsmirigybetegség követ. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ