RSS Feed

Kell a külföldi kapitány

Dalia László - 2018. 01. 02. 8:29:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kell a külföldi kapitány

Miközben a magyar edzők és gyakran a sportújságírók keményen, sőt néha gyomorforgatóan hibáztatják a sportvezetőket, hogy miért kell annyi külföldi edző, amikor a magyarok is jók, ami persze nem így van, mert akkor egy-két sportágban kicsivel előrébb tartanánk, kiderül, hogy miért is hasznos, ha külföldi a szövetségi kapitány vagy vezetőedző.

Legutóbb Kim Rasmussen frakkját kapták el. Először Mocsai Lajos, az aranyba foglalt sportevezető, aki papírok nélkül is alkalmas volt a Testnevelési Egyetem rektorának, vagyis miatta változtattak meg a jogszabályt, ment neki Rasmussennek. Bár Mocsai élete egy kész diadalmenet, azért illene emlékeztetni, hogy amikor legutóbb lemondott a magyar férfi kézilabda válogatott éléről, nem éppen a csúcson volt a csapat. Tehát több szerénységet és több tiszteletet az amúgy tekintélyes és több eredményt besöprő dán edzőnek, ha szabad élnem, ezzel az orbáni fordulattal.

Természetesen egy szakmai beszélgetésen Zsiga Gyula szakmai igazgató megkérdezheti Rasmussent, hogy Szekeres Klára miért jobboldali hármas védő volt, meg hogy miért cserél olyan gyakran, amikor a magyar hagyományok szerint, akit lecserélnek, annak oka van, az gyengén játszott. És különben mindenkinek el kell magyarázni, hogy mi miért történik. Hát, ez az okoskodás meglehetősen idejét múlta, meg talán nem ildomos a magyar hagyományokat emlegetni, amikor lecsúsztunk a középmezőnybe. És talán el kéne beszélgetni a magyar edzőkkel és kitalálni valami szakmai továbbképzést, hiszen ha a magyar csapatokból, s ez igaz a nőkre és a férfiakra is, kivesszük a jól megfizetett külföldi profikat, bizony nem sok marad. Ezt talán nem kéne megetetni Rasmussennel.

Nagyon is előnyükre szolgál a magyar sportvezetőknek, edzőknek, hogy néha külföldi a szakvezető, hiszen van kire mutogatni. Emlékezzünk csak Storck kapitányra, aki jót akart tenni a klubcsapatok edzőivel, pihentette a legjobbakat és egy andorrai vereség lett a vége. Egy pillanat alatt mindenki elfelejtette az EB-t, meg a nagy ünneplést a Hősök terén. Még Csányi Sándor MLSZ elnök is megadta magát, mert nálunk így szokás - bűnbaknak pedig lenni kell. A magyar foci azóta természetesen szárnyal.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ