RSS Feed

A Bundesliga magyar hőse

Mogyorósi Géza - 2017. 12. 31. 8:00:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Bundesliga magyar hőse

A német focibarátok - kivéve a festői Bajorországban - "kicsit" már unják, hogy a müncheni vörös ördögök uralják évek óta a Bundesliga toplistáját. Küzdőszellem tekintetében a - téli tabellán tizedik helyezett - Hertha BSC együttese is büszke lehet az elmúlt hetek teljesítményére!

Nem tudom, hogy megszokta-e már a berlini kék-fehérek magyar vezetőedzője, hogy Németországban "Pál Dárdáj"-nak hívják. A Spree-parti klub tehetséges labdarúgójából a Bundesliga egyetlen fővárosi csapatának kispadjára került szorgalmas tréner profizmusát a nemzetközi sportra fittyet hányó honfitársaink is megismerhették. Midőn Dárdai a magyar stoplis válogatottba is életet lehelt. {Az időközben lélegeztető gépre került hazai focit most nem elemezném, adjunk esélyt az új szövetségi kapitánynak. Georges Leekens - még lelkes - ám nem árt, ha belga böröndjébe a varázspálca mellé fejfájás elleni pirulákat is bepakol.}

Szóval ott tartottam, hogy az FC Bayern München aktuális tabella elsősége nem keltett újév küszöbén akkora szenzációt az NSZK-ban, mint hogy a Hertha BSC idegenben, emberhátrányból nyerte 2017-es utolsó rangadóját. Az öt gólós meccsen már 7-8 perc után piroslapot besöprő berlini gárda nem kámpicsorodott el. Lipcsében háromszor rezegtették meg Gulácsi Péter hálóját. A colos magyar portás szászországi legényegylete csak két góllal reagált, így az RB Leipzig az ötödik placcon várja a 2018. január 12-én rajtoló új idényt.

Dárdai Pál klubja másnap Berlintől bő 600 kilométerre lép majd pályára Európa egyik legizgalmasabb, legnívósabb első osztályú labdarúgó bajnokságán. A sváb srácoknak mostanában nem nagyon ment a játék - az VfB Stuttgart pillanatnyilag csak tizennegyedik a germán toplistán. Ott, ahol a hamburgi és a kölni csapat a sereghajtó. De január derekáig Dárdai és szívvel-lélekkel gurigázó focistái kicsit lazíthatnak. Megérdemlik! Németország egyik legkedveltebb idegenajkú trénerére a 101. meccsen is győzni akar. Hiszen nyerő Pali!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ