RSS Feed

Új stadionok, nagy gázsik, nix foci

Dalia László - 2017. 12. 30. 8:00:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Új stadionok, nagy gázsik, nix foci

Pinte Attila lett a haladás pályaedzője. Szombathelyen szlovák a tréner, Michal Hipp és Pinte is felvidéki, tehát megértik egymást. Az egykor a Fradiban játszó Pinte elmondta, hogy a kemény híve, máig hálás Csank mesternek, hogy úgy meghajtotta őket, ezért is lett akkor bajnok az FTC. Tehát most alibizni és sumákolni nem lehet Szombathelyen. Kérdés, a játékosok meddig bírják majd...

Pinte mestert a sportlap napilap kifaggatta a szlovák focistákról, akik egyre több nagy csapatban játszanak Európában, miközben a magyar játékosokat már a lengyel bajnokságból is hazaküldik, tehát leginkább labdaszedőnek mehetnének. Nagyon egyszerű, állítja Pinte, ki akarnak törni. Hát hogyisne akarnának, amikor otthon ezer euróért játszanak.Ez aztán nagy motiváció.Ezzel szemben a magyar bajnokságban a tartalék is sokkal jobban keres. Itt aztán Pintéből is kitört a felháborodás, s azt mondja, hogy hihetetlen összegekről hall. Először azt hitte, hogy tréfálnak, amikor "olyan labdarúgóról mondták, hogy havi ötezer eurót keres,a kit még szotyolaárusnak sem szerződtetnék..."

Gyurcsó Ádám, akit a lengyel Pogon Szcecin átadólistára tett, vagyis leépített, mert az új edző sem a teljesítményével, sem az edzésmunkájával nem volt elégedett, nem akar hazajönni, pedig lenne magyar  csapat, amely érdeklődik utána. Ám ahogy a menedzsere mondja, külföldön szeretné folytatnia pályafutását.Nos, kíváncsi lennék, melyik klub lát ezek után fantáziát a játékosban.És ugyanígy áll Nagy Dominik, valamint Nagy Ádám. Igaz, Ádámnak nem a szorgalmával van baj, hanem a játékstílusával, nem elég harcos. Bizony, egy külföldi bajnokságban az is számít, hogy eleget ütközik és lő-e kapura a játékos, vagyis visz-e elég lendületet a játékba. Amúgy Donadoni edző maga vitte a Bolognába az FTC játékosát, de utóbb belátta, hogy nem elég küzdő típus.

A magyar focista nem exportképes és az itthoni lazsálás semmire sem készíti fel a játékosokat. Ez persze az edzők hibája is, akik tanulni nem nagyon szeretnek, ellenben egyetlen alkalmat se, hagynak ki, hogy szidják a külföldi trénereket. Persze, ők sem váltják meg a  világot, s aki itt marad néhány évig, beleszürkül a hazai mezőnybe. Amatőröket kényeztetni, tehát nem vezet eredményre, az új stadionok és a nagy fizetések még inkább mocsárba lökik a magyar labdarúgást. Amatőröknek amatőr bajnokságban kéne játszaniuk, s akkor talán egyszer vinnék valamire. Addig pedig csak álmodjunk, hogy egyszer még lesz egy Modricunk.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ