RSS Feed

Karácsony hava

Regös István - 2017. 12. 24. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Karácsony hava

Lehet valóságosan vagy átvitt értelemben is érteni ezt a címet. Minden gyerek, de valljuk be, mi, felnőttek is kíváncsian lessük az égboltot karácsony környékén, hogy vajon fehér, vagyis havas ünnepnapjaink lesznek-e. Sajnos azonban, lucskos idő várható karácsony estéjén. Átvitt értelemben pedig mindannyiunkba beidegződött, hogy a december hónap meghatározó témája a karácsonyi ünnep.

Lótunk-futunk, próbáljuk kiügyeskedni, hogy minél hosszabb szabadságot vehessünk ki a munkahelyünkön, mindenki elkésett állapotban érzi magát, mert még ennek, vagy annak a családtagnak nem vettük meg a fenyőfa alá a kis vagy nagy ajándékot. Igen, ez az ajándékozás hava is és mondjuk meg őszintén, egyre nyomasztóbb. Több szempontból is, de néhány helyzet bizony megnehezíti az életet. Minden évben megfogadják a családtagok, hogy ezen a karácsonyon nem verik adósságba magukat, hogy drágábbnál drágább ajándékokat hajszoljanak és ahol nem akadály a pénz, ott meg az a gond, hogy mi a fenét vegyünk szeretteinknek? Tehát vagy az a gond, hogy mi nincs vagy az, hogy mi van. 

Tanuljunk meg szerénynek lenni!

Nagyon gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy túlajándékozzuk családtagjainkat és még mindig úgy érezzük, nem elég. Gyerekkoromban mindig hasznos dolgot kaptam, melegítőt, hótaposó csizmát, volt belőle vagy tíz pár. Felnőtt koromban drága anyámtól évről-évre pizsamát kaptam és zsebkendőket. A mai napig nem használok papírzsebkendőt, mert életem hátralévő kevés idejére bőven jut minden napra tiszta zsebkendő. A feleségemtől csodadolgokat kaptam évek óta, mert ha valaki, ő tudja, minek örülök akkor is, ha több van belőle. Sajnos az én hobbim elég drága, ezért bízom benne, hogy az idei karácsonyra nem áldoznak ilyen sokat rám. Én meg tudom, hogy úgy körülbelül mit szeret a család, igyekszem annak megfelelni. De ezzel ugye, így vagyunk mindannyian? Ez az ajándékozás úgy történik, először a legközelebbi néhány rokont ajándékozzuk meg, aztán tágulhat a kör és még így is mindig kifelejtünk valakit. Pedig idén újra divat könyvet ajándékozni, az illatszerek árai a csillagos égig szöktek, úgyhogy tanuljunk meg szerénynek lenni!


A Hunguest Hotels vonzza az utazókat

Lassan-lassan kihal az a szokás, hogy munkahelyi közösségek tagjai megajándékozzák egymást, fogynak a karácsonyi partik is. Ami új és meggondolandó, egyre többen, főleg a fiatal párok úgy döntenek, hogy valamelyik wellness szállodában töltik a karácsonyi hetet. Nincs vásárlás, egész napos főzés, mosogatás. Viszont egy jól felkészült szállodalánc, mint mondjuk a Hunguest Hotels-szállodahálózat nemcsak ételt, italt, szállást kínál, hanem tájegységhez kötődő széles körű szolgáltatásként színes programokat is. Aki már járt például a mátrai Grandhotel Galyában, az akár Svájcban is érezhette magát: olyan a színvonal és a táj is gyönyörű. Aki pedig még nem járt az, ha teheti, kíváncsian fölkeresi. Nincs jobb alkalom erre egy karácsonyi szünetnél. Említhetjük a Hunguest Hotels többi szállodáját is! A Balaton-felvidéki, a hévízi, a hajdúszoboszlói, a nyugat-dunántúli Hunguest Hotels-szállodák szinte vonzzák a hazai utazóközönséget, mert ez már jóval több, mint egyszerű utazás, mindez valódi felüdülést és élmények tömegét kínálja. A tehetősebbek, és akiknek módjuk van rá, akár összeköthetik a szilveszteri programokkal is. Egy biztos, életre szóló élmény vár rájuk!

 
Segítsünk a rászorulóknak!

Évek óta, mióta írom e kis cikkeimet soha, legalább gondolatban nem felejtem el azokat, akik nehéz sorsúak, és akiknek egy tál meleg babgulyás igazi karácsonyi ajándékot jelent. Ilyenkor mindig azt kívánom, ne növekedjen a számuk, hanem évről-évre rövidebbek legyenek az élelemért álló sorok. Ha tehetjük, legalább karácsonykor többször nyúljunk a zsebünkbe és segítsük a minden sarkon ott álló fedél nélkülieket. Ne forduljunk el, hanem gondoljunk arra, mit tudunk tenni, hogy országunk boldogabb, nyugodtabb legyen! Hogy amikor meggyújtjuk a karácsonyfa gyertyáit, szikráznak a csillagszórók, átöleljük egymást, mielőtt kicsomagoljuk az ajándékokat és először egymásnak, aztán pedig hazánknak kívánjunk kellemes karácsonyi ünnepeket!Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ