RSS Feed

Arjuvédikus túra

Dalia László - 2018. 01. 07. 8:00:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Arjuvédikus túra

A rossz utak is ki vannak kövezve, legfeljebb nem mindig kanyarodnak jó irányba. Amikor Albertirsán a főutcáról letértünk egy kis térre, a ház már ámulatba ejtett, aztán a kert és a kapu előtti csengettyű már egy egészen más világba vezetett. Akár a mesében, a kapukon belül lépned kell hármat, vagy inkább ugranod, mert itt már elvarázsolnak.

Az arjuvédikus klinika Indiából jön, mégis sok mindenben más. Heléna azt mondja, honosítani kellett, mert az európaiak nagyon mások, csak abban egyeznek, hogy gyógyulni szeretnének és nem, biztos, hogy vállalnák az indiai körülményeket. Ez volna az "élet tudománya" vagy "a hosszú élet gyakorlata". Nem egy szervet gyógyítanak, hanem az egész testet. Az ősi természetgyógyászat egyesek szerint 6-7 ezer éves, mások még régebbinek mondják, de hát ez mindegy is. Aki ide belép, az tudja, hogy kőkemény 2-3 hetes kúra következik, s a vége három hónap, tehát otthon is folytatni kell. Nem sorolnám el, hogy milyen lassan telik ott egy nap jógával, szaunával, vega étkezésekkel, szaunával reggel héttől estig. Ám, aki elhatározta, hogy két hétre kilép a világból, mert már nem bírják az ízületei, a gyomra, a mája vagy se a teste, se a lelke nem állhatja a stresszt, az mindenre képes. És messziről is eljönnek, Kanadából, Izraelből, Kaukázuson túlról.

Én kíváncsiskodni mentem, Albertirsára, így talán sosem tudom meg, milyen hatással van ez a klinika az emberre. Viszont engem elbűvölt a hölgy, aki ezt a  világot megteremtette. Ő maga a varázsló, mert a bambusz virágot és a tudományt az indiai doktorral, jóga oktatóval, masszőrrel ő hozta el egy eldugott 13 ezres településre. Heléna nagy kacskaringókat tett meg a világban, míg kikötött Albertirsán és berendezett egy különleges klinikát. A váradi lány a rendszerváltáskor jött át, dolgozott bérszámfejtőként, zöldségpucolóként, majd egy külföldi szállodában, mire egy barátnőjével a nyakába vette a világot és Mexikóban belsőépítész diplomát szerzett. Skóciában már ezt a  tudományt gyakorolta, de egyszer csak beteg lett és meg sem állt Indiáig. Ott találkozott az arjuvédikus gyógyítással, s miközben gyógyult, maga is beletanult. Na nem lett orvos, különben is egy sikeres éttermet vitt Goán.

Heléna nem dicsekszik, s az arjuvédát sem emeli az egekbe, csak annyit mond, hogy nagyon egyszerű gyógymód. Azt, hogy sikeres üzletasszony és Budapesten szalonja, vidéken meg klinikája van, nem tulajdonítja nagy tudománynak, sokkal inkább ráérzésnek, hogy hamar kideríti, mibe érdemes kezdeni. Láttam, milyen könnyedén beszél kőművessel, jóga oktatóval és szakáccsal és milyen tisztelete van előttük, mert pontosan megmondja, mit szeretne. Hogy más is van az életében, el sem tudom képzelni, tehát meg sem kérdezem. És azon sem lepődöm meg, hogy pihenni Indiába megy két hétre, ahol egy hasonló kezelésre küldi magát. Ott ugyanis semmi más dolga nincs, mint gyógyulni, vagy inkább pihenni.
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ