RSS Feed

Mi, magyarok

Dalia László - 2017. 12. 20. 8:00:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mi, magyarok

Régóta gondolkodom azon a tételen, amely persze akár tagadható is, hogy miért vált magyaros jegyünkké a széthúzás, miért mondják oly sokan, hogy külföldön sem fognak össze a mieink, ellentétben a románokkal, horvátokkal, szerbekkel, vagy éppern a németekkel, olaszokkal, franciákkal. Talán ezért sincsenek már magyar negyedek, magyar települések Amerikában sem.

A mostani kormánypropaganda túl gyakran emlegeti, hogy micsoda összefogás van, s "Mi, magyarok úgy döntöttünk", hogy abcug Brüsszel, egyetlen migránst sem kérünk. És hogy "több tiszteletet a magyaroknak". Én viszont nem kérek többet, elég, amit negyven éve kapok, amikor külföldön járok, mert a Kádár rendszer idején sem kellett letagadnom, hogy honnan jöttem, s mint a legvidámabb barakk lakója, még több tiszteletet is kaptam, mint egynémely szocialista táborlakó. Ez ma sincs másként, tehát ha valakit lenéznek, vagy cikiznek, az nem én lennék, hanem kormányunk és pártunk képviselője a széthúzás okán. És ebben tényleg jók vagyunk, akár a szolidarításról, akár Jeruzsálemről legyen szó. Én viszont sokad magammal nem kérek ebből, bár mi is magyarok lennénk, vagy mi a fene.

Mi, pécsiek nem kértünk az az Emberség Erejével Alapítványból, mert miután Soros György támogatja őket, biztos beleavatkoznak majd a helyi választásokba. Nos, ez így jelent meg, s ehhez hasonlóra vetemedett a miskolci, debreceni, kaposvári és székesfehérvári önkormányzat is. Ám egyikük sem kérdezte meg a polgárokat, hogy valóban ezt gondolják-e. És most itt nem arra gondolok, hogy a civil szervezetek nem Soros pártirodát hoznak létre, hanem a civil kurázsi jegyében tesznek-vesznek, jótékonykodnak. Sokkal inkább azzal van bajom, hogy senki sem nyilatkozhat egy egész város nevében, mert ott sokan másképp gondolkodnak.  Még az is  lehet, hogy a többség nem osztja ezt az üldözési mániát, mert sokan tudják, hogy a választáson nem indulhatnak civilek, ott a pártok mérkőznek meg. Az alapítvány vezetője mondta is, hogy egy kávé vagy tea mellett megpróbálnák megértetni a pécsi polgármesterrel, hogy semmi olyan céljuk nincs, amit ő feltételez.Nem tudom azóta teáztak vagy kávéztak-e, de jobb helyeken az efféle meghívást nem illik visszautasítani. Különben még valaki azt gondolhatná, hogy megírták előre az ítéletet.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ