RSS Feed

IPSZ - Impotens Pártok Szövetsége

Regös István - 2017. 12. 16. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

IPSZ - Impotens Pártok Szövetsége

Valószínűleg ez a pártszövetség, ha sikerül megalakulnia, rövidesen kéri bírósági bejegyzését. Minden bizonnyal rövid herce-hurca után be is jegyzik. A bökkenő az, hogy nagy valószínűséggel az erre a címre pályázó mikropártok sohasem fognak szövetséggé egyesülni.

Köztudott, hogy bátran, minden önkritika nélkül úgy érzik - még akkor is, ha legfeljebb öten vannak -, hogy esélyesek a győzelemre a 2018-as országgyűlési választásokon. Győztes pártként pedig köztársasági elnökünk az általuk jelzett és javasolt miniszterelnök-jelöltet kéri majd fel kormányalakításra. 

Az impotencia nem bűn, de kellemetlen

Mint fentebb írtam, ez az impotens pártszövetség csak akkor jöhetne létre, ha nem lenne impotens, mert addig, amíg impotens, képtelen az egyesülésre. Ne tessenek félreérteni, ez nem valamiféle szexuális blog, és különben is az impotenciát még nem büntetik. Legfeljebb kellemetlen és az emberek jelentős része nem szívesen csatlakozik az impotensekhez. Ennek a szónak van egy egyszerű értelmezése is, a tehetetlenség. Vagyis, az impotensektől valami olyasmit kérnek, amire nincs képességük, amit tehetetlenségük miatt soha nem tudnak teljesíteni. Csak példaként: melyik fiatalasszony kívánna feleségül menni egy köztudottan impotens férfihoz? Vagy melyik impotens férfi akarna megnősülni? Mert a kudarc kódolva van. Még ez a pártszövetség sem mondhatja majd magáról, tisztelettel jelentjük, „a házasság el van hálva”.


Még magukkal sem értenek egyet

Most, hogy így körüljártuk az impotenciát, gondolom, mindenki érti, miért fecsegek impotens pártszövetségről, ami már bizonyítottan soha nem képes létrejönni. Azért, mert mondjuk, például, az egyre lejjebb csúszó MSZP úgy váltogatja miniszterelnök-jelöltjét, mint Józsi bácsi az alsónadrágját. Hosszú-hosszú vajúdás után megszülték a Botka nevű egerüket, aki úgy kezdte MSZP-beli országlását, hogy mindenkinek nekiment. Első megnyilatkozásakor már kijelentette, kivel nem hajlandó együttműködni és reszkessenek a gazdagok, és hogy az MSZP-ben árulók vannak, de majd ő megtisztítja a pártot. Aztán mire még hármat pörgött kiemelkedő magasságával, kénytelen volt észrevenni, hogy hűséges, őt száz százalékosan megválasztó párttársai, lassan fel sem ismerik már. Aztán újra jöttek az ötletelések, kitalálták Kunhalmi Ágnes szerepét, ugyan már Ágika, nem lennél az MSZP arca? És miért ne lenne? Kunhalmi sokukkal ellentétben legalább szép. És még rosszul sem szerepel. Ebben a nagy pártkínálatban ott van Szél Bernadett, aki ugyan nem olyan szép, mint Kunhalmi Ági, de még Áginál is sokkal erőszakosabb. Kár, hogy csőlátásban szenvednek a politikusok és nem látják a DK-s Vadai Ágnest, pedig ő a többieknél sokkal erősebb jelölt lenne, mert ő nemcsak szép (és ez a legkisebb jelző) hanem tapasztaltabb, kiegyensúlyozottabb és megingathatatlanabb, mint a többiek. De hát, az Ágik harcát ők fogják megvívni.


A manézsban sok a szereplő, de ki a porondmester?

Most meg ott tartunk, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd elnöke, az Együtt ágyából minden jelzés nélkül, hirtelen átfeküdt az MSZP ágyába, mint elfogadott miniszterelnök-jelölt. Amire azért ne vegyenek mérget, mert még az MSZP kongresszusának is el kell fogadnia, és ahogy látjuk potenciális erejüket, nem tennék rá nagy pénzt, hogy így is marad. Szegény Molnár Gyulát, az MSZP jelenlegi elnökét harsányan megmosolyogták, amikor színpadra szólította „az ő jelöltjüket”, Karácsony Gergelyt. „És most magam mellé, a színpadra szólítom Karácsony Gergelyt, az Együtt elnökét” - mondta ezt Molnár Gyula, a Párbeszéd elnökére. Senki sem javította ki, de miért is tette volna, amikor egykutya. Meg aztán egy szegény, nyomorult pártelnöknek miért kell megjegyezni ennyi nevet, ennyi látens virtuális pártot? Szóval, így megy ez a nagy csimm-bumm cirkusz, megküzd az impotens az impotenssel és szégyenszemre még ők nevezik magukat ellenzéknek. Azon jajgatnak, nyivákolnak, panaszkodnak, hogy milyen kevés idő maradt a végső egyezségig. DK-val vagy DK nélkül, DK-val, Párbeszéddel, Együtt-tel, de a Jobbik nélkül, MSZP-vel, DK-val, Jobbikkal, meg a kis apróságokkal. Van ember, aki kiismeri magát? Azt sem lehet követni, hogy ki-kihez tartozik. Melyik párt mit képvisel, kik a vezetői? Még Molnár Gyula sem tudja, hogy legújabb miniszterelnök-jelöltjük melyik pártból jött. Jó, tudom, ez csak egy baki, de rossz helyen, rossz időben hangzott el. Arról ne is beszéljünk, hogy Karácsony meg elszólta magát, azt kérdezte valakitől, hogy mi a f…ért hagyta magát rádumálni, hogy egyáltalán jelöljék őt miniszterelnöknek? Így aztán az a vicces eset történt meg, hogy egy aprócska, törpécske pártocska, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje lett, aztán az Együtt Juhász-féle párt is őt kérte meg miniszterelnök-jelöltnek, most meg láss csodát, az MSZP-hez keveredett. Mi lesz még itt? Szóval, így néz ki ez a mai IPSZ, pedig volt idejük, 8 év, 96 hónap, 2920 nap, hogy legalább saját soraikban rendet vágjanak. Ne IPSZ-ként Impotens Párt Szövetségként csúfolják őket, hanem legalább PPSZ-nek, Potens Párt Szövetségnek nevezzék. Ennyit a reményről.Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ