RSS Feed

Teniszkönyök

Mogyorósi Géza - 2017. 12. 14. 8:00:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Teniszkönyök

Anélkül, hogy a kedves olvasót untatnám év végi testi fájdalmaimmal, elárulom, hogy már-már büszke voltam, midőn berlini orvosom sajgó karom kapcsán (röntgen és MRT után nem is nagy kunszt!) megállapította - teniszkönyököm van.

Mivel jó nyolc esztendeje ütőt sem vettem a kezembe, a csonthártyagyulladás híre szinte sportemberré avatott. Látva, hogy az elmúlt hónapokban Boris Becker két mankóval abszolválta sajtóprogramjait, meggyőztem magam, hogy nem én, hanem ő erőltette túl magát. Több szempontból. Nők, gyerekek, adósság... Mindez a germán teniszkirály félévszázados születésnapja kapcsán jutott eszembe. Melyhez egykori - immáron multimilliomos - román menedzsere csupán azért nem gratulált túl hangosan, mert szerinte Boris még csak 32 éves. "Igazából nem Leimenben született 1967-ben, hanem 1985. július 7-én Londonban, amikor Wimbledon bajnoka lett" - fogalmazott szerényen a félcentenárium kapcsán Ion Tiriac.

Az Angliában élő Beckerrel már három évtizede szakító korábbi trénere, az idős Günther Bosch születésnapi jó kívánsága úgy hangzott, hogy klassz lenne, ha egykori tanítványa "fájdalom mentesen" ünnepelne. Boris két nagy fiának édesanyja - a sztár első felesége - noha már alig emlékszik a 90-es évekre, amikor egybe keltek, jelezte a nyugati sajtónak, hogy "természetesen volt férje a családhoz tartozik, tisztelik egymást." Barbara Becker főleg az USA-ban él, így ritkán futnak össze Európában hajdani párjával.

Az állítólag több tízmillió eurós tartozást felhalmozó, luxus kocsikkal suhanó ex teniszcsillag anno - még a berlini fal leomlása előtt - tette divatossá sportágát! S nem csak az NSZK-ban. Steffi Graf és Boris több nemzedék számára volt példakép. Ha nem is pénz- és adóügyeik révén. B.B. tiszteletére az ARD német közszolgálati tévécsatorna a télen egy - nekem tetsző, részben meglepő - dokumentum filmet sugárzott. A salakon, a póker asztalnál és a provokáció területén egyaránt otthonosan mozgó jubiláns, a "Boris Becker" című adásban egyebek mellett "tisztázta" az anyagi helyzetéért és erkölcséért aggódó honfitársai, a nyárspolgárok számára (a film végén), hogy "én, én vagyok, nem a ti Borisotok". Irigylésre méltó kűzdőszelem egy ötven esztendős, vagány világfitól!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ